Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Achiziții noi la Traian prin ADI Ialomița


Cisternă și buldoexcavator pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență

Primăria comunei Traian este singura unitate administrativ-teritorială din județul Ialomița care desfășoară unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene, însă planurile edilului Fănel Năstase de a dezvolta localitatea și a o dota cu toate cele de trebuință nu se opresc aici. Zilele trecute, la Traian a fost recepționat un utilaj, un buldoexacavator achiziționat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală și care va fi folosit pentru situațiile de urgență, și o cisternă de stingere a incendiilor de vegetație, achiziție care a fost posibilă cu bani de la bugetul local al comunei.
Fănel Năstase, primar comuna Traian: „Acest program susținut de Consiliul Județean Ialomița este unul benefic pentru localitățile din mediul rural întrucât astfel de achiziții n-ar fi existat. Trebuie să vă spun că finanțarea a fost alocată indiferent de culoarea politică și colegii primari o pot confirma. Pentru noi, aceste achiziții sunt un pas extrem de important, pentru că am reușit, pe final de an, să ne punem la punct și pe zona de Situații de Urgență și, din bugetul local, am reușit să achiziționăm și o cisternă dotată cu un tun de stingere a incendiilor pe care să o folosim atât la incendiile de vegetație, cât și la alt tip de incendii care ar putea să apară la nivel de localitate.”
Valoarea buldoexcavatorului a fost puțin sub 400 mii lei, finanțarea fiind făcută atât cu bani de la ADI Ialomița, cât și de la bugetul local al comunei, iar utilajul a fost achiziționat numai din resurse proprii. Buldoexcavatorul are în dotare cupă și lamă pentru deszăpezit.
Cisterna a fost achiziționată pentru stingerea incendiilor de vegetație care vor apărea pe terenurile extravilane, însă poate fi folosită și pentru vidanjare, fiind dotată cu ambele posibilități. Edilul localității speră să nu o folosească deloc în acest scop, deoarece se lucrează intens la rețeaua de canalizare despre care spune că va ajunge la fiecare dintre cele o mie de gospodării, iar branșamentul se va face gratuit. Valoarea cisternei a fost de circa 75 mii lei.
Victor Moraru, președinte CJ Ialomița: „Suntem la al doilea proiect la Traian, pentru că primarul de aici are deschidere pentru accesarea de fonduri europene, naționale sau locale, iar acest aspect face din Primăria Traian o unitate administrativ teritorială dinamică și implicată.
În anul 2019 s-au depus 28 de proiecte care au primit finanțare prin intermediul ADI Ialomița, 13 proiecte fiind finalizate în cadrul PJDL. În ultimii doi ani au fost depuse 60 de cereri de finanțare, 49 au fost aprobate și 28 de proiecte finalizate.
Contribuția CJI la aceste două programe a fost de 9.847.595 lei, suma plătită fiind de 5.982.510. Președintele Victor Moraru spune că „este o execuție de aproximativ 50 la sută raportată la bugetul aprobat și, cu siguranță, în următoarea perioadă vor mai fi și alte proiecte care se vor finaliza, iar suma aceasta de 10 milioane care a fost aprobată în cei doi ani va fi decontată de Asociație”.
Pentru anul 2020, Consiliul Județean și-a propus să finanțeze toate proiectele pe care le are, deși suma din bugetul județului este cu 600 de miliarde mai mică decât în 2019.
Fănel Năstase: „Acest Program ar trebui să existe în toate județele, pentru că în mediul rural este un mare ajutor. Noi nu am fi reușit să achiziționăm din banii noștri utilajul care costă circa 400 mii lei. Am cheltuit datorită programului 200 de mii. Este un utilaj nou, performant, care poate fi folosit și în activități edilitar-gospodărești (...) Pentru noi este foarte importantă această ADI întrucât trebuie să scoatem în evidență și alte activități ale acesteia și mă refer aici la auditul pe contabilitate pe care noi l-am făcut prin intermediul acestei Asociații. Anul acesta o să audităm serviciul de achiziții publice, de stare civilă și administrarea domeniului public și privat, aspecte foarte importante pentru că identificăm greșeli pe care le facem și pe care le putem îndreptat astfel încât să ne punem în ordine cu toate documentele.”
( Petronela MOROIANU )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.