Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ

Eminescu, în terenul de fotbal

Echipa de fotbal Dunărea Călărași s-a reunit în plen, exact pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale și Ziua nașterii marelui poet Mihai Eminescu. Ocupanta locului 10 în prima parte a sezonului Ligii 2, echipa visează promovarea în Liga 1 și într-un mod inedit organizatorii l-au parafrazat pe Eminescu printr-o poezie de mai mare râsul, bună pentru un cenaclu de diletanți. „Era pe 15, într-o miercuri / Afară era ceață și cam friguț / Ne-am reunit cu lotul /Profesoru-i hotărâtor / Avem speranțe de la palat / promisiuni și fapte / Nocturna-i jos / Dar se ridică-n zare / O promovare, dulce promovare”. Cunoscutul scriitor Radu Paraschivecu a catalogat acest lucru drept „un dicteu automatic, ceea ce înseamnă cuvinte scoase din căciulă și puse unul după altul și ce iese, iese”.
Și tot de Ziua nașterii lui Eminescu, Times New Romn a anunțat că Iohannis va recita Luceafărul între orele 16-24.

Unire-n cuget și... nesimțiri

Mîine sărbătorim Ziua Unirii Principatelor. Anul trecut, cu acest prilej, președintele Klaus Iohannis făcea un apel la clasa politică să lase populismul și să se întoarcă la prioritățile românilor. În același timp ne spuneacă în vremuri grele „adevărații oameni de stat trebuiesă se ridice la înălțimea marilor provocări și să acționeze în beneficiul cetățenilor, iar obiectivul național din 1859 a întărit legea, nu a slăbit-o, nu a încurajat abuzul de putere”. Așa este, nu a fost încurajat abuzul de putere, și dacă legea dubla alocațiile și majora pensiile Cuza o respecta, nu era demagog. Și mai e ceva: Unirea nu a a avut loc în două tururi. Să-nvârtim hora hoției / Pe la Parlamentul României / Înc-un tur și încă unul / Să mințim din nou românul.

Aici s-au dus banii pentru alocații?

Au fost făcute public sumele pe care televiziunile le-au primit pentru candidatul Klaus Iohannis în timpul campaniei electorale. Pentru campania electorală a lui Iohannis, partidul din care face parte i-a dat o subvenție de la butetul de stat în valoare de 18,4 milioane de lei. De finanțare privată nu a beneficiat, iar mitingurile și discursurile, difuzarea materialelor de propagandă și alte cheltuieli au costat 16.640.000 lei pentru primul tur și 832.000 lei pentru al doilea. Și dacă PNL a rămas dator 7.129.239 lei, de unde vreți, copiilor, alocații?
Ceaușescu – 102 ani

Dacă ar fi trăit, pe 26 ianuarie Ceaușescu ar fi împlinit 102 ani. Dacă trăia, aveam în Slobozia filatură de bumbac cu 1500 muncitoare, un combinat chimic stabil cu 3000 de muncitori, o fabrică de furfurol, a doua din Europa, unul din cele mai mari abatoare, o industrie locală, o Privighetoare și o Pădure Peri. La Urziceni aveam cea mai mare fabrică de ferite din Europa și o fabrică de zahăr, la Țăndărei fabrică de zahăr, de glucoză, amidon drojdie de bere și de ulei, la Fetești fabrică de conserve și de tricotaje, depou CFR și industrie locală. În schimb, nu aveam parcare subterană și Agora cu beton din care s-au scos copacii să te coci în capitalism. Nu mai avem alimentară la fiecare colț, dar avem Kaufland, LIDL, Carrefour, Profi, Dedeman. Dacă nu aveam hotelul partidului și vila făcută pentru Ceaușescu, nu aveam sediu pentru Episcopie și dacă nu aveam școală de muzică nu aveam sediu pentru Seminarul Teologic. Nu duceam lipsă de vaccinuri întrucât Institutul Cantacuzino funcționa, dar, acum pupăm lunar moaște și scăpăm de toate bolile. Aveam securitate care ne înregistra ca și acum, dar nu beneficiam de alegeri anticipate și guvernul nu își asuma nicio răspundere în Marea Adunare Națională. Nu aveam voie să protestăm și să huiduim, pentru că nu aveam Orbani și Klauși. Avem bănci cu multe etaje care funcționează doar la parter, iar Slobozia se numește orașul de la poalele CEC-ului. Ceaușescu ne-a lăsat fără datorii, iar acum ne împrumutăm zilnic miliarde. Dacă nu vă făcea Casa Poporului, unde vă mai certați pe ciolan? Nu-i plângem, dar de ce demolați totul? Polonezii, cehii și nemții nu au demolat nimic.

Cultură coafată

Auditul de la Ministerul Culturii a scos la iveală faptul că 14 persoane, printre care multe coafeze, au fost detașate ilegal în minister din mediul privat. Persoanele detașate au ocupat funcții de consilieri cu salarii cuprinse între 6600 și13500 lei. Asta în condițiile în care salariul maxim prevăzut pentru aceste funcții este de 5000 lei brut. Dacă au fost aduse prin pile de către PSD, nu este nicio problemă. Pot trece la liberali, că se poartă traseismul. Ce, ei nu au angajat la Ministerul Muncii un secretar de stat în persoana liberală Alin Dan Ignat, fost cântăreț într-un bar din Alba Iulia?
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.