Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Trei foraje pentru sistemul de alimentare cu apă vor îmbunătăți condiițile de viață ale cetățenilor din Miloșești

Nelu Chițoiu, primarul comunei Miloșești, împreună cu echipa sa, a reușit finalizarea a trei foraje pentru sistemul de alimentară cu apă, care vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cei peste două mii de locuitori ai comunei și asigurarea accesului la serviciile de bază în vederea realizării unei dezvoltări durabile. Proiectul de realizare a celor trei puțuri de apă a fost posibil cu o contribuție din partea Consiliului Județean Ialomița, prin Asociația de Dezvotare Intercomunitară Ialomița.
Valoarea proiectului a fost de 287.125 lei, 168 mii lei fiind finanțați prin ADI Ialomița, iar diferența de 118 mii lei a fost suportată din bugetul localității Milolești.

Nelu Chițoiu, primarul comunei Miloșești: „În 2006 s-a depus un proiect de alimentară cu apă pentru comuna Miloșești. A început finanțarea pe Ordonanța 7 prin 2009, am reușit prin 2014-2015, însă nu am mai continuat pentru că apa din puțurile forate la vremea respectivă nu era bună. Era foarte sărătată și nu o puteam furniza cetățenilor în aceste condiții. După mai multe analize, am constatat că trebuie să facem alte foraje, la alte adâncimi. Așa am făcut acest proiect, care acum a ajuns al final.
Primul foraj s-a făcut pentru exploatare, să vedem dacă apa este potabilă. S-au făcut analizele și am constatat că apa are câteva deficiențe care se pot remedia. În acest moment s-au finalizat toate cele trei fântâni, s-a făcut recepția, iar acum așteptăm să primim autorizația de funcționare pentru rețeaua de apă din localitate.”

Depășiri mici la fier și conductivitate

Vechile foraje furnizau o apă care necesita aplicarea procedurii de osmoză inversă, dar era extrem de costisitor, așa că administrația publică locală a executat alte trei foraje, care acum oferă apă „într-un grad permisiv de potabilitate, cu mici excepții”,

Titi Mangiurea, viceprimarul comunei Miloșești: „Am făcut clorinarea necesară, dar din cauza faptului că pe vechile conducte a circulat apă, la ultimele analize au apărut mici depășiri la conductivitate și fier. Sperăm ca după procedeele de tratare să putem oferi o apă potabilă de calitate (...)”

Satul Tovărășia este singurul care are apă potabilă, probleme fiind doar la Nicolești și Miloșești, motiv pentru care autoritățile locale preconizează ca în maxim trei luni să rezolve situația, iar locuitorii să beneficieze de apă potabilă la robinete.

Victor Moraru, președinte CJ Ialomița: „Este unul dintre cele mai sensibile proiecte care se realizează în județul nostru, pentru că discutăm de apa potabilă. Echipa de la Primăria Miloșești a decis să depună un proiect în cadrul PJDL pentru realizarea a trei foraje de apă. (...) De aceste foraje vor beneficia 1.962 de cetățeni în Miloșești, 445 în Nicolești. Forajele au fost realizate la o adâncime de 200 de metri (...) În opinia mea, pentru că am experiența forării a 13 puțuri la Amara, potabilizarea apei nu este atât de simplă. Într-un buletin de analize al DSP au ieșit în evidență trei indicatori care nu corespund, conductivitate, turbiditate și fier (...) Prin urmare, buletinul de analize arată că apa nu este potabilă, dar se poate potabiliza (...) Dacă îmi permiteți un sfat, ar trebui refăcute analizele pentru toți indicatorii fizico-chimici care vor stabili cam care este soluția de tratare, cum se configurează stația de tratare pentru a rezolva problema potabilității apei. Avem exemple în județ unde ne-am aventurat să spunem că este potabilă, dar, în realitate, se încearcă potabilizarea și nu este simplă deloc (...) În județ, nu există nicio localitate care să aibă apă potabilă așa cum se extrage, fără să se intervină în tratarea ei (...)”

Proiectul de foraje de la Miloșești este singurul din județ finanțat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița.
( Petronela MOROIANU )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.