Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Verde la educație pentru circulație”

Poliția Română și Lidl a desfășurat zilele trecute o acțiune de educație rutieră prin intermediul campaniei naționale „Verde la educație pentru circulație”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru al șaptelea an consecutiv.
Noutatea evenimentului „Verde la educație pentru circulație” de anul acesta a constat în jocul „Surprize sau amenzi?”, care i-a ajutat pe cei mici să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției Române, oferindu-le tuturor șansa de a deveni pietoni responsabili.
Pe 28 septembrie, fiecărui copil cu vârsta între 4 și 10 ani i s-a oferit șansa să învețe cum să fie un pieton responsabil direct de la reprezentanții Poliției Române. Devenit deja tradiție, evenimentul național de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”, inițiat de Lidl și Poliția Română, a avut ca scop conștientizarea în rândul celor mici, dar și al părinților, privind importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.
Lecția interactivă a avut loc în parcările magazinelor Lidl și a constat în două sesiuni: prima parte a fost informativă, iar cea de-a doua practică, pentru ca cei mici să aplice noțiunile învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la polițiști toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată, cât de important este să fie atenți la trafic.
Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, a avut anul acesta o nouă componentă practică: jocul <> Astfel, după ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, le-a adresat participanților și câteva întrebări. Răspunsurile au fost apreciate printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care au oferit informații corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.
„Un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea copiilor îl reprezintă conștientizarea de către aceștia, pe termen lung, a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație, conduită ce se naște și se dezvoltă prin activități educative, încă de la vârste fragede”, a declarat chestor de poliție Florentin Brăcea, director în cadrul Direcției Rutiere Poliția Română.
„Prin Verde la educație pentru circulație, ne-am implicat activ în transmiterea informațiilor esențiale către copii și părinți despre cum să fii un pieton responsabil, pentru că noi credem cu tărie că educația, sub toate formele sale, contribuie substanțial la un viitor mai bun. Am demarat acest program în 2012, a fost printre primele noastre proiecte de responsabilitate socială și de atunci vedem cum crește, de la ediție la ediție, alături de partenerii noștri de la Poliția Română”, a spus Cristina Hanganu, director de comunicare și CSR Lidl România.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.