Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
ActualitateVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Legume și fructe românești de sezon în piețele și hypermarket-urile din România

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că producătorii autohtoni prezenți în toate piețele agroalimentare oferă în această perioadă legume și fructe proaspete, în gamă diversificată, de calitate și în cantitate suficientă. Totodată, asociațiile și cooperativele de producători specializate în producția și comercializarea legumelor și a fructelor constituite în ultimii ani sunt tot mai prezente în marile rețele de magazine cu o gamă de legume diversificată, un mod de prezentare corespunzător, oferind astfel tuturor cumpărătorilor produse românești obținute prin metode tradiționale.
Producătorii autohtoni, mici sau mijlocii, dispun de spații de comercializare necesare în toate piețele agroalimentare, iar în hypermarket-uri produsele românești, care predomină în această perioadă, sunt foarte bine semnalizate.
MADR, prin inspectorii în domeniul legume - fructe, cât și Direcțiile pentru Agricultură Județene și a Municipiului București verifică permanent respectarea legislației specifice urmărind, în special, ca toate cantitățile expuse spre vânzare să aibă elementele obligatorii din sistemul de etichetare (localitatea în care au fost obținute, data recoltării, prețul acestora, etc).
Astfel, de la începutul anului și până în prezent, în sfera comerțului cu legume - fructe, inspectorii MADR au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 118.000 lei și un număr de 110 avertismente, cu planuri de remediere. Majoritatea sancțiunilor sunt aplicate comercianților prezenți în piețe care nu prezintă documente privind trasabilitatea produselor comercializate, nu nominalizează țara de origine pe etichete sau chiar nu au etichete la loturile expuse spre comercializare.
De asemenea, MADR, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) verifică pe tot parcursul anului respectarea normelor prevăzute în Programul Național de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide la toată gama de produse românești aflate atât în rețelele de comercializare, cât și pe suprafețele cultivate de legumicultori sau pomicultori. Până la această dată, au fost prelevate de către inspectorii fitosanitari 2080 probe și au fost analizate în laboratorul autorizat și acreditat al ANF un număr de 2053 probe, iar încă 27 de probe se află în lucru.
În urma analizelor de laborator nu au fost depistate până în prezent depășiri ale limitelor maxim admise de reziduuri de pesticide la niciun produs legumicol sau pomicol, astfel încât legumele și fructele românești corespund standardelor de calitate și nu prezintă riscuri pentru consumatori.

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.