Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Consiliul Județean Ialomița a semnat cu MDRAP un contract pentru modernizarea cu fonduri europene a trei tronsoane de drumuri

Trei noi tronsoane de drumuri din județul Ialomița vor fi modernizate cu fonduri europene. Victor Moraru (președintele Consiliului Județean Ialomița) și vicepremierul Daniel Suciu (ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) au semnat în data de 20 august 2019 contractul pentru modernizarea din fonduri europene a trei tronsoane de drumuri județene cu o lungime totală de 47,45 km. Proiectul de investiții va asigura prin modernizarea infrastructurii rutiere din zonă conectivitate intraregională (Regiunea Sud Muntenia - Călărași, Ialomița), interregională (Regiunea Sud Muntenia - Regiunea Sud-Est), națională (DN 2A, DN 2C) și europeană (E 60, E 85).
Obiectivul principal îl reprezintă crearea unor condiții optime de trafic, atât la nivel local pentru ialomițeni, dar și național pentru cei care tranzitează regiunea spre județul Buzău sau spre județul Călărași, mai departe către București sau Constanța
Astfel, se va moderniza DJ 306 limită judeţulCălăraşi – Albeşti – Andrăşeşti – Gheorghe Doja – Crunţi intersecţie cu DJ 102H – 32,7 km, DJ 102 H intersecţie cu DJ 306 – Reviga - Cocora – intersecţie cu DJ 203E – 7,59 km și DJ 203E intersecţie cu DJ 102H – Cocora - Limită judeţ Buzău – 7,16 km.
„Sunt bucuros să anunț că am semnat contractul pentru finanțarea modernizării a 47,45 km de drumuri județene din fonduri europene, în valoare de 133.428.749,91 lei. Urmează ca în perioada următoare să demarăm și celelalte etape necesare implementării proiectului. Modernizarea infrastructurii rutiere a județului Ialomița este una dintre prioritățile mandatului meu la conducerea Consiliului Județean și fiecare contract semnat reprezintă un pas în plus pentru atingerea celor peste 200 de km de drumuri modernizate pe care mi i-am propus pentru următorii ani”, a declarat președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru.
Modernizarea drumurilor mai sus amintite constă în lucrări la drumuri, podețe și elemente tubulare pentru continuizarea scurgerii apelor pluviale, colectarea și evacuarea apelor meteorice, intersecții, drumuri laterale și lucrări la poduri.
„Cunoaștem cu toții beneficiile realizării unor astfel de obiective, care răspund nevoilor de bază ale populației și de aceea vreau să vă asigur că prioritățile oamenilor vor fi întotdeauna prioritățile Guvernului României. Proiectul semnat astăzi este unul extrem de important nu doar ca valoare financiară, ci şi pentru beneficiile pe care le va aduce cetăţenilor, întrucât va contribui la creşterea gradului de siguranţă rutieră, la reducerea timpului de călătorie, precum şi la îmbunătăţirea accesului populaţiei către marile centre urbane din regiune”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Lucrările din cadrul acestui proiect urmăresc creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T, îmbunătățirea condițiilor traficului rutier și a capacităţii portante a structurilor, asigurarea descărcării apelor meteorice, precum și îmbunătăţirea condițiilor de siguranță a circulației. Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, se vor amenaja şi staţii de transport în comun, întrucât aceste drumuri judeţene sunt deservite de transportul public de călători.
Investiţia va fi finanţată prin Axa prioritară 6 a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro - contribuția națională. Autoritatea de Management a programului funcționează la nivelul MDRAP. POR 2014-2020 finanțează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

Petronela MOROIANU

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.