Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Dan Barna la Slobozia: „România are nevoie de inspirație și încredere”

Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS la președinția României, a fost prezent duminică, 1 septembrie, într-o vizită fulger prin Slobozia, în cadrul campaniei de strângere de semnături necesare în vederea depunerii candidaturii. Dan Barna se află într-un turneu prin țară pentru a se întâlni cu cetățenii și a sta de vorbă cu ei astfel încât să poată cunoaște mai bine problemele cu care aceștia se confruntă, dar și pentru a se face cunoscut.
În cadrul unei conferințe de presă, candidatul Alianeței USR-PLUS la alegerile prezidențiale a declarat că nu este străin de meleagurile noastre. Acesta a declarat că contribuit la instruirea unor funcționari publici pe proiecte europene, cu mult înainte de a intra în politică.

Dan Barna, candidatul USR-PLUS: „Suntem în campania națională de strângerea a celor 200 de mii de semnături pentru a-mi depune candidatura. Este un turneu pe care îl fac în această etapă și mi-am propus să discut cu cetățenii la ei acasă, tocmai de aceea voi merge în fiecare județ din țară (...) Foarte mulți dintre cei cu care am stat de vorbă mi-au spus că își doresc schimbarea. Ialomița este unul dintre județele cu cea mai îmbătrânită populație, o confirmă și statisticile pentru că, deși în mod surprinzător migrația este redusă comparativ cu alte județe, migrația internă este, practic, una dintre cele mai mari din țară. Pare că majoritatea tinerilor din Ialomița, imediat după ce își finalizează studiile pleacă din județ și chiar din țară, ori candidatura mea și ceea ce ne propunem este să schimbăm România într-o țară în care să fim mândri să trăim, o țară în care putem să ne găsim fericirea (...) Acest lucru se poate întâmpla doar dacă ne asumăm și intrăm în politică.”

Acesta s-a arătat încrezător în faptul că va reușit să strângă cele două sute de mii de semnături și că formațiunea pe care o conduce va avea chiar și în Ialomița primari și consilieri care vor împrospăta clasa politică. Reprezentantul USR-PLUS a mai spus că formațiunea pe care o reprezintă își dorește să aibă reprezentanți onești și competenți în conducerea statului, pentru că oamenii vor o Românie care să se schimbe astăzi, nu peste cinci ani, pentru că nu mai au răbdare.
Barna apreciază că după alegerile europarlamentare, prin europarlamentarii trimși în Parlamentul European, a fost „spălată” fața României în Uniunea Europeană și că același lucru vor să facă dacă ajung în vârf. „Cu ocazia alegerilor prezidențiale și a celor locale de anul viitor avem ocazia să poziționăm România într-o direcție sănătoasă, pe care ne-o dorim cu toții, într-o direcție care să ne facă să vrem să trăim în această țară pentru că putem. NU întâmplător sunt cu mânecile suflecate în această campanie pentru că stă în puterea noastră, dar trebuie să ne implicăm (...) NU avem alte șanse decât implicându-ne în politică și nu avem alte șanse decât Alianța USR-PLUS, pentru că celelalte alternative sunt eternele vopsiri de gard și schimbări de etichetă a unei clase politice care ne-a adus în această situație, care nu mai are șanse pentru viitor!”, a mai spus Barna.
Deși sondajele îl poziționează la mare distanță de principalul contracandidat, Klaus Iohannis (44 la sută), Dan Barna (17 la sută) nu s-a arătat descurajat, din contră, consideră că fiecare zi petrecută printre oameni îi va aduce un plus de notoritate ținând cont că a pornit în această campanie de strângere de semnături de la 7 la sută.
În același context, Dan Barna a mai spus că se vede în turul II cu Klaus Iohannis, nicidecum cu Viorica Dăncilă (PSD).
Pe de altă parte, în pliantul de prezentare al candidatului Alianței USR-PLUS se spune că „România are nevoie de un președinte full-time, de un președinte non-stop care nu dispare și nu tace”, referire cu „bătaie lungă” la actualul președinte Klaus Iohannis. Dan Barna nu a vrut să comenteze și a spus că fiecare înțelege ce vrea, însă că el își dorește să fie un președinte prezent în viața comunității, un președinte „non stop”, prezent la cât mai multe evenimente.
„Voi încerca să fiu prezent alături de cetățeni pentru a le da ocazia să discute direct cu mine și să am ocazia să le aud punctul de vedere. România are nevoie de inspirație și încredere și eu cred că pot, din poziția de președinte, să le furnizez pe ambele. Oamenii mi-au spus că România și președintele vor să le transmită încredere!”, a conchis acesta.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.