Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Bine ai venit, “Ciumă stalinistă”! (VIII)

La preluarea puterii de către “Ciuma Roșie – Dragnea” în anul 2017, România avea deja o autostradă care “trecea munții”, București – Nordul țării și o altă autostradă Est – Vest! În douăzeci de capitale de județ erau deja douăzeci de spitale nou construite, iar în București PETROV și restul de pe lângă el construise deja un enorm Complex de Sănătate, spital, clinici univesitare etc.!
Vă înțeleg supărarea ciumaților staliniști. Cum a reușit PETROV și restul să umple țara de autosrăzi și spitale, iar “Ciuma Roșie – Dragnea” nu a făcut nimic? Păi, uite! Petrov a tăiat salariile și pensiile, dar măcar a lăsat în urmă mari artere de circulație și spitale noi!Iar un urmaș al său, Cioloș, a lăsat în urma lui, fiind comisar european pe agricultură, cea mai mare subvenție agricolă la hectar din Uniunea Europeană! Unii spun că este cea mai mică și că eu glumesc când vorbesc de realizările lui PETROV. Da, glumesc.
Ce a realizat PSD – Dragnea? Rezultate istorice în mărirea veniturilor românilor, rezultate istorice în agricultură, măsuri istorice de reducere a fiscalității, tva 9 la sută la carne și pâine, reduceri fiscale IT-iștilor, o sută de taxe și impozite anulate etc.
Vi se pare puțin, dragi ciumați staliniști? Vă aștept la guvernare. Dar voi nu vreți acum. Mai târziu, s-ar putea să nu mai vrea POPORUL. Eu personal aș vrea ca POPORUL să vrea ACUM. Simt nevoia de distracție maximă. Distracție politică. Pentru că, acuș acuș fac 78 de ani și nu mai merg la discotecă. În “Epoca de Aur” mergeam la ceaiuri, unde beam țuică.
În 2020 toți pensionarii vor avea sacii în căruță. Mulțumesc PSD, mulțumesc Liviu Dragnea pentru dublarea pensiilor în 2020, pentru mărirea substanțială a salariilor medicilor, pentru binele făcut milioanelor de salariați. Iată de ce prezic, orice va fi să fie, că “Ciuma Stalinistă” va fi un episod negru în istoria post-revoluționară a României.
Am promis cititorilor un exemplu tipic de propagandă al “Ciumei Staliniste” și un exemplar cu nume și pronume de “ciumete” propagandist.
Data și locul faptei: sâmbătă 8 iunie orele 15,20 la cuibul de propagandă al “Ciumei Staliniste” - Realitatea Tv.
Dialogul între reporterul Realității Tv și expertul fiscal Biriș Gabriel, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, întrece orice așteptare în materie de PROSTIE, URĂ, POPULISM etc.
Expertul Biriș Gabriel începe ușurel, ca într-o piesă de teatru cu mai multe acte – în primul act se intră cu pistolul, în al doilea cu mitraliera.
Expertul Biriș: Ne-a spus și FMI și Comisia Europeană: opriți mărirea pensiilor, nu puneți în aplicare Legea Salarizării, încetați cu Prima Casă...
Reporter: Păi, și ce facem? Pensiile se tot măresc... În septembrie din nou se măresc... legea salarizării se aplică de 1 an...
Expertul Biriș: Păi, da... dar... dacă nu venea Bâta Supremă, Alegerile, nici nu mai discutam acum despre toate acestea. Erau ascunse sub preș...
Eu, pensionarul pomanagiu, din pat și din off: Ce naiba o fi ascuns PSD-ul sub preș? Măririle de salarii și salarii? Păi, nu ne spune “Ciuma Stalinistă” de 3 ani că este pomană electorală, că nu sunt bani, că NU și NU? Ce-o fi, totuși, sub preș? Mă liniștesc, eu cred că sub preș este inteligența lui Biriș.
Reporterul, puțin speriat: Și ce trebuie să facem, cum să procedăm în continuare?
Eu, pensionarul pomanagiu, mărturisesc că mă așteptam la un răspuns simplu, dar dur din partea Expertului, adică să oprim măririle de pensii, să oprim aplicarea Legii salarizării, că oricum este făcută de Olguța și normal că nu este bună, să scoatem de sub preș mizeria făcută de “Ciuma Roșie” și s-o arătăm poporului, în ovațiile “Ciumei Staliniste”. Ei, bine, sunt un naiv, un pesnionar pomanagiu standard. Păi, expertul Gabriel Biriș nu este un “ciumete” de doi bani, ca ăștia înregimentați politic – Cioloș, Barna, Petrov, Rareș Bogdan... El este un vizionar, un doctrinar. Se uită condescendent la reporter, se îndreaptă de spate și proclamă ceva ce va rămâne în istorie: TREBUIE SĂ ASIGURĂM TEMELIA NAȚIEI!
Și reporterul și eu pensioanrul pomanagiu suntem... mască. La 101 ani de la Marea Unire noi nu avem asigurată TEMELIA NAȚIEI și vine Gabriel (intelectual, economist, Pro “Ciumă Stalinistă” și ne spune că nu avem TEMELIE!
Se spune despre Caragiale că este mereu actual prin opera și personajele sale. Au încercat “mari” oameni polirtici actuali să sape la Temelia unicității personajelor marelui dramaturg, Orban, Rareș Bogdan... Au sfârșit prin a fi niște măscărici de duzină sau, în cel mai bun caz, niște epigoni “mici de zile, mari de patimi...”. Nici expertul Biriș nu a reușit încă, dar trebuie să recunoaștem că are potențial. Mai ales că nu a scos încă mitraliera. Nu se află în ultimul act. Paranoia Expertului încă nu s-a consumat.

(va urma)

Constantin POPA
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.