Ialomitastea
Nr. 1044, Anul , din 12-Decembrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
“Dor de Perieți”

* Dialog cu primarul Adrian Merlea, în avanpremieră la
Ziua Comunei Perieți

- Anul trecut, domnule primar, în ziua de 15 august, zi de Sfântă Maria, a fost mare sărbătoare la Perieți. Anul acesta?

- Eu cred că va fi mai frumos decât anul trecut. Este sărbătoarea comunei, pe care noi am numit-o “Dor de Perieți” și se adresează tinerilor plecați de la noi prin țară și prin străinătate. Mai mulți colegi din școala generală mi-au scris în această perioadă pe Facee-Book sau WhatsApp că vor veni acasă în această zi, unii chiar au sosit și așteaptă întâlnirea cu bătrânii comunei, cu prietenii împrăștiați care încotro. Va fi, așadar, o sărbătoare a întregii comunități.

- Câteva puncte de atracție?

- Se va face o premiere a învățătorilor și profesorilor pensionari, a directorilor care s-au perindat la conducerea școlilor din satele comunei, a familiilor care împlinesc anul acesta 50 de ani de la căsătorie, dar și a celor mai vârstnici locuitori din Perieți, Păltinișu, Stejaru, Fundata și Misleanu. Lista premianților nu se oprește aici. Îl vom avea printre noi și pe Meșterul Manole...

- Ce să facă pictorul Gabi Manole la sărbătoarea comunei? Să asiste?

- Nu, îl vom premia...

- Pentru ce merite...

- Păi, ne-a oferit de curând trei statui la prețuri modice, pe care le vom amplasa la căminul cultural, la școli...

- Ce statui? Nu cumva cele pe care le-a comandat primăria Slobozia pentru Piața Revoluției și nu a vrut să le mai plătească?

- Da, acelea. Anul acesta mai avem patru elevi care au luat note peste nouă la bacalaureat, se face o premiere și a lor. De asemenea, vom premia consilierii locali care au peste patru mandate..

- Care sunt aceștia?

- Dragu Gheorghe și Păvăloaie Nicolae, care este și cel mai vârstnic consilier în acest moment.

- Exclus acum din PSD...

- Da, asta e, un tratament pe care eu cred că nu-l merita, este un om gospodar, a făcut multe pentru satul Fundata și nu mi se pare corect să-l excluzi din partid că nu a avut rezultate așteptate la europarlamentare. Dar, să lăsăm politica și să ne vedem de sărbătoarea noastră. Printre noi vor fi de asemenea primari din localitățile învecinate, din Ciochina, Căzănești, Andrășești, Amara, domnul Began, fostul primar din Reviga, toți vechi prieteni ai noștri. La ora 16 este programată o slujbă religioasă cu toți preoții din satele comunei. Evenimentul va avea loc la scena amplasată în fața primăriei, peste șosea, în zona stadionului.

- Concursuri sportive?

- La ora 16 aven organizată Cupa “Dor de Perieți”, la care vor participa patru echipe de fotbal, printre care și Spartacus Iazu, în frunte cu Bobonete din Las Fierbinți. De asemenea, la ora 19 va avea loc un concurs de gastronomie, în care femeile din comună își vor demonstra talentul din bucătărie.

- Să înțeleg că tinerii care au rămas în Perieți nu vor fi băgați în seamă?

- Nicidecum. Va fi o întâlnire între cei rămași acasă și cei plecați. Vor fi prezenți la întâlnire și mulți dintre foștii și actualii studenți care au plecat din comuna noastră.

- Distracția?

- Avem invitați pentru a susține recitaluri soliști de muzică populară vreo șapte cântăreți, muzica ușoară va fi reprezentată de Mihai Trăistariu, Raul și Dana Bazac, care a câștigat o mențiune la Trofeul Amara, dar și alți artiști noștri locali.

- Și când se încheie distracția?

- Nu înainte de ora 11, când avem pregătit un frumos și spectaculos foc de artificii și vom lansa în noapte vreo sută de lampionae, moment în care vor urca pe scenă toți cei care poartă numele Sfintei Maria.

- Da, se anunță o zi de Sfântă Maria frumoasă la Perieți. Vă dorim succes!

- Mulțumim!
( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.