Ialomitastea
Nr. 1044, Anul , din 12-Decembrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Străzi asfaltate ca la carte în Săveni

Cinci drumuri de interes local au fost asfaltate de administrația publică din Săveni prin intermediul unui proiect finanțat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, în valoare de 600 mii lei. Proiectul a fost realizat la inițiativa primarului Mirela Drăgoi, cu sprijinul Asociației de Dezvoltare Locală.
De remarcat faptul că, anul trecut, au fost depuse 31 de proiecte, din care doar 21 au primit finanțare. Astfel, 19 proiecte au fost depuse pentru infrastructură, 5 pe sport, unul pe situații de urgență, 4 pe educație, unul pe sănătate și unul pe mediu.

„Astăzi, la Săveni, ne aflăm la o conferință de închidere a unui proiect ambițios inițiat împreună cu Consiliul local Săveni, pentru care s-a alocat cea mai mare sumă dintre toate proiectele depuse, respectiv 633 mii lei din care 200 de mii au venit de la bugetul CJI, diferența fiind suportată de la bugetul Consiliului local Săveni (...).Străzile arată foarte bine, ca la oraș, cu semnalizare, cu treceri de pietoni, așa cum de altfel ar trebui să arate orice drum de interes local din România. Doamna primar este întotdeauna prima care depune proiecte pe infrastructură, este ambițioasă și își dorește să modernizeze localitatea”, a apreciat președintele Victor Moraru.

Edilul localității Săveni, Mirela Drăgoi, face parte din Consiliul de Administrație al ADI Ialomița și a acceptat să fie membru al Asociației pentru că a crezut că lucrurile vor sta și se vor derula exact așa cum se derulează în acest moment. Primăria Săveni a depus în anul 2018 cinci proiecte, dintre care două sunt deja finalizate pe PNDL. Mai au un proiect care acum va intra în executare, un proiect de canalizare, extindere reețea de alimentare cu apă și înființare stație de epurare.

„Proiectul de la Săveni este unul dintre cele mai valoroase proiecte din județ care au fost finanțate până acum de ADI Ialomița (...) Am reușit să găsim cele mai bune soluții pentru acest proiect”, a declarat Daniel Ganea, directorul ADI Ialomița. Acesta le-a transmis primarilor să se grăbească cu depunerea proiectelor, pentru că în jurul datei de 15 august fondurile vor fi finalizate. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a primit și aprobat deja anul acesta 15 proiecte cu o valoare totală de 3 milioane de lei.
( Petronela MOROIANU )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.