Ialomitastea
Nr. 1044, Anul , din 12-Decembrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
Haștag Rezist se mobilizează

Propagandiștii de carieră, prezenți în emisiunea lui Denis Rifai de la Realitatea Tv., fătuca aceea care urlă și țipă până la paroxism, au așteptat să fie ucise două copile în Caracal pentru a găsi motivul organizării unui protest pe 10 august. La fel ca protestul declanșat după tragicul eveniment de la „Colectiv”, când Ponta a demisionat, asta se vrea și acum: Viorica Dăncilă să demisioneze. Nu i se mai spune Viorica, ci Veorica. Păi, bine, făi Rifai, ce față ai, numele tău se citește invers IAFIR, deci ia fir și coase-ți buzele roșii de ciumă. Nu mai jigni, că te autoaprinzi. Apropo, dacă în locul Vioricăi era Raluca Turcan, cum i-ai spune: Turcăneasa sau Auluca? Ai grijă, consumul exagerat de nervi duce la menopauză timpurie. Așa spunea marele neurolog, profesorul Ciurea.

Eu, pentru cine votez ?

„Eu, pentru cine votez?” este o expresie pe care noi, românii, de la Caragiale până astăzi, o recunoaștem ca fiind emblematică pentru o lume care, cum spunea autorul în 1896, se aseamănă cu un bâlci în care totul este improvizat, totul trecător, nimic durabil. Astăzi, rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi să înțeleagă cum și cât s-a transformat realitatea românească în cei 30 de ani de democrație și cei 123 de ani care au trecut de când Cetățeanul Turmentat rostea pentru prima dată pe scenă „Eu, cu cine votez?” O lume în care criticul literar Mircea Iorgulescu observa în „Eseu despre lumea lui Caragiale: ”fiecare îl crede pe celălalt prost, fiecare la rândul său face pe prostul. Fiindcă adevărata, suprema valoare a acestei lumi este prostia și toți se străduiesc să fie, să dea împreună că sunt cât mai proști”. Hai , să nu ne întoarcem în acea lume, să intrăm în corul zgomotos și uniform al marii trăncăneli, să avem grijă pe cine votăm. Eu știu pe cine votez. Pe Iohannis, nu.

Descoperire medicală

Cercetătorii americani au pus la punct un stimulator pentru creier, care să lupte cu diverse boli neurologice și a cărui funcționare este similară cu cea a unui stimulator cardiac. Stimulatorul poate fi adaptat și pentru Sindromul Tourette, care se manifestă prin ticuri verbale. Este un lucru deosebit, care vine în sprijinul unor parlamentari care, probabil, suferă de acest sindrom. Deocamdată, procurarea acestui stimulator se face cu greutate, dar dacă vrei să te vindeci, până îl faci rost trebuie să eviți să mai ții discursuri. Dacă s-ar inventa și un stimulator care să te facă să nu mai apari penibil la televizor, va fi o mare descoperire. Nu-i așa, Tinele?
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.