Ialomitastea
Nr. 1044, Anul , din 12-Decembrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Gabriel-Ionuț Cîndea (Orăștie) a câștigat Trofeul de la Amara

Cea de-a 52 a ediție a Festivalului „Trofeul Tinereții” s-a încheiat. Marele premiu a fost adjudecat de Gabriel-Ionuț Cîndea din Orăștie, județul Hunedoara, însă printre laureați se află și cele două concurente din Slobozia, Alina Nădrag și Eleonora Filipoiu.

Slobozencele Elena Filipoiu și Alina Nădrag, printre laureați

Festivalul care a debutat sâmbătă seară, 3 august, a tras cortina a doua zi, duminică, 4 august, când s-a încheiat cea de-a 52 ediție. Cei 12 concurenți s-au întrecut în cursa pentru câștigarea marelui premiu, trofeul și cei 10 mii de lei puși în joc de oganizatori. Din păcate, nici anul acesta, premiul cel mare nu a fost câștigat de vreun concurent de la noi, Gabriel-Ionuț Cîndea fiind cel pe care juriul l-a desemnat cea mai bună voce din concurs. Tânărul este din Orăștie, județul Hunedoara și s-a aflat pentru a doua oară pe scena Festivalului de la Amara. Încărcat de emoție, acesta a declarat că simte recunștință și că muzica este totul pentru el.

<>

Locul I a fost adjudecat de Iulian-Nicolae Selea care a interpretat piesa „Septembrie, luni” a lui Horia Brenciu și care a cântat timp de 3 ani în trupa Maxim. Premiul II a ajuns la Slobozia, la Eleonora Filipoiu (cea mai tânără concurentă din aces an), cu melodia „Ana, zorile se varsă”, în timp ce poziția a III-a a fost ocupată de Catinca Popa, care a interpretat o melodie din repertoriul Luminiței Dobrescu -„Of, inimioară!”. Premiul de popularitate a fost obținut de Alina Nădrag, tot din Slobozia, care a interpretat un cântec al Angelei Similea, „După noapte vine zi”.
Au fost acordate și două mențiuni. Prima a revenit Cameliei Trifoi, în timp ce a doua a fost acordată lui Alexandru Ovidiu Cucu.

Festival desfășurat în aceleași condiții vitrege

Și nu vorbim numai de vremea care în prima seară de spectacol a fost potrivnică, spectatorii fiind nevoiți să stea în ploaie, ci ne referim și la locație. Aceeași Grădină de Vară de acum peste 50 de ani, rămasă neschimbată. Nici sonorizarea nu a fost foarte bună...cât despre decoruri, acestea au fost aproape inexistente. La o analiză la prima vedere, acestea ar fi punctele slabe, dar importante, care au marcat cea de-a 52 a ediție a Festivalului-concurs de muzică ușoară românească de la Amara. Autoritățile locale au promis însă că, anul viitor, Grădina care se va construi va fi de vis, demnă de un Festival atât de apreciat în țară.
Cu toate acestea, organizatorii s-au declarat mulțumiți că au reuști și anul acesta să organizeze concursul devenit deja tradiție și care este mult așteptat atât de tineri, cât și de cetățeni.
Pe pagina sa de socializare, președintele Consiliului Județean Ialomița, domnul Victor Moraru, aprecia că „am petrecut seara cea mare a festivalului ”Trofeul Tinereții” cu multă emoție. Am trăit intens fiecare interpretare a melodiilor tinerelor talente. Am așteptat cu sufletul la gură numele câștigătorului concursului, mai ales că printre participanți au fost și două tinere concurente din Slobozia, Alina Nădrag și Eleonora Filipoiu, aceasta din urmă fiind și cea mai tânără interpretă a ediției. Au fost absolut minunate, mai ales că Alina a câștigat premiul de popularitate, iar Eleonora a obținut premiul al doilea. Felicitări, fetelor, și vă asigur că ați bucurat multe inimi!” Totodată, acesta a mai spus că „după ani și ani, festivalul îmi este la fel de drag și cu aceeași pasiune ne-am implicat direct și am sprijinit, alături de ceilalți parteneri, organizarea evenimentului, așa cum am considerat noi că este mai bine. Vă așteptăm cu drag și anul viitor!”

Anul viitor, Grădina de Vară din stațiunea Amara va avea o altă față

Organizatorul principal al evenimentului, Primăria orașului Amara, a depus la rându-i eforturi uriașe pentru ca acest concurs să aibă loc și anul acesta. Deși bugetul alocat în sumă de 200 de mii lei este unul foarte mare pentru o primărie de provincie, primarul Ion Măiță este bucuros că nu a întrerupt „lanțul” edițiilor și că a reușit, împreună cu colegii săi din primărie, să se ocupe de acesta așa cum au putut și au știut mai bine. „Nu pot spune că a fost perfect, dar ne-am implicat cu toții să iasă bine, astfel încât publicul spectator să fie mulțumit, iar concurenții să aibă condiții bune pentru desfășurare. Ceea ce pot spune acum, și am spus-o și în cele două seri de concurs, este că anul viitor Grădina de Vară va avea o altă față. Vom demara lucrările de modernizare ale acesteia și cu siguranță în 2020 concursul se va derula în cele mai bune condiții”, a apreciat edilul orașului Amara.
Mai trebuie spus că în cele două seri de Festival, pe scena de la Amara au urcat Paula Seling, Feli Donose, trupa Vunk și Randy care au ridicat publicul în picioare și au cântat piese odată cu spectatorii.

( Petronela MOROIANU )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.