Ialomitastea
Nr. 1038, Anul , din 18-Octombrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Bătrânii singuri și nedeplasabili din comuna Valea Ciorii, incluși în proiectul „EUROBUNICII”

Consilierii județeni au aprobat în ședința de luna trecută un proiect de hotărâre care prevede participarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița la realizarea proiectului „Eurobunicii, reducerea numărului de bătrâni vulnerabili în comuna Valea Ciorii, prin furnizarea de servicii sociale”, cod SMIS 127443, depus în cadrul Programului Operațional Capotal Uman 2014-2020 și a comunei Valea Ciorii.

Proiectul în cauză este complementar proiectului „EUROCOMUNA-Dezvoltarea comunitară prin măsuri integrate în comuna Valea Ciorii, județul Ialomița” care se află în derulare până în 20 august 2020. Astfel, în cadrul proiectului, DGASPC Ialomița are calitatea de partener, iar comuna Valea Ciorii de lider al proiectului. Activitățile specifice vizează, în principal, dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, prin licențierea și furnizarea serviciului de îngrijire la domiciliu.

Din valoarea totală a proiectului, în sumă de circa 2,8 milioane de lei, contribuția financiară a DGASPC Ialomița este de 4.268,40 lei. Proiectul are o durată de 36 de luni.

Obiectivul proiectului. Principalul obiectiv al proiectului constă în reducerea cu 161 a numărului de persoane care aparțin grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale adecvate nevoilor specifice într-un interval de 3 ani, în comuna Valea Ciorii. Acest proiect este complementar proiectului „EUROCOMUNA-Dezvoltare comunitară prin măsuri integrate în comuna Valea Ciorii, județul Ialomița”, aflat în derulare în acest moment, rolul său fiind acela de a asigura sustenabilitatea centrului comunitar multifuncțional dezvoltat prin proiectul mai sus amintit. Cele două proiecte nu vor constitui dublă finanțare pentru că vor avea grup țintă distinct, cei 161 de bătrâni nefiind incluși în proiectul anterior.
În urma unei analize preliminare pentru depunerea proiectului s-au desprins două mari probleme ale persoanelor vârstnice din localitate, respectiv lipsa vieții sociale și a serviciilor adiacente și izolarea celor care nu se pot deplasa.
Din analiza GT reiese că aceștia nu au viață socială întrucât evenimentele în localitate sunt rare și ei, fiind bătrâni, nu pot ajunge. De asemenea, vârstnicii au semnalat pasivitatea concetățenilor lor. Proiectul va oferi posibilitatea bătrânilor să efectueze diverse activități de socializare în centrul comunitar multifuncțional care va fi licențiat ca centru de zi în cadrul proiectului „EUROCOMUNA”. Tot aici se vor furniza servicii sociale, medico-sociale și social-medicale aferente, astfel încât experții din proiect să identifice nevoile GT. A doua problemă este cea referitoare la izolarea persoanelor care nu se pot deplasa, prin care liderul va asigura supravegherea și ajutorarea celor singuri și nedeplasabili.
Proiectul va avea impact asupra 161 de persoane vârstnice aflate în risc de excluziune socială din comunitatea marginalizată Valea Ciorii prin îmbunătățirea calității vieții acestora, scoțându-i din situația vulnerabilă în care se găsesc în prezent. Prin proiect, cei implicați și-au propus ca minim 98 de persoane să reușească să-și depășească situația de vulnerabilitate prin intermediul sprijinului oferit.
Liderul proiectului va continua furnizarea acestor servicii sociale și după finalizarea acestuia, asigurând astfel și altor persoane vârstnice posibilitatea de a-și depăși situația.

Activitățile proiectului. Cele mai importante activități care se vor derula în cadrul acestui proiect vizează dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice, dezvoltarea serviciilor de îngrijire a bătrânilor la domiciliu și furnizarea serviciilor sociale de îngrijire la domiciliu.

Rezultate preconizate. Pentru sfârșitul perioadei de implementare a proiectului sunt preconizate mai multe rezultate care se referă la licențierea și furnizarea unui serviciu social în beneficiul celor 161 de persoane vârstnice vulnerabile din care 96 să depășească starea de vulnerablitate, la furnizarea a nouă servicii sociale/medicale/socio-medicale în cadrul centrului comunitar multifuncțional, iar grupul țintă să fie informat despre proiect și atrase în cadrul acestuia.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.