Ialomitastea
Nr. 1038, Anul , din 18-Octombrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Nu trebuie să ne transformăm orașul într-o groapă de gunoi”

* dialog cu Nicu Pericli, consilier municipal (PMP) despre administrație și politică


Ce credeți că ar fi trebuit să se facă la Slobozia și nu s-a făcut?
În primul rând ar fi trebuit să avem multe proiecte pentru dezvoltarea orașului, de altfel foarte necesare. De ce nu s-au făcut? Ar trebui să-l întrebăm pe domul primar. Dacă ne uităm în programul de campaniei al acestuia și al consilierilor locali municipali aflați în echipa domnului primar o să vedem acolo foarte multe proiecte care au existat doar pe hârtie. Ar fi trebuit făcută o variantă ocolitoare a orașului, accesul în oraș să fie mult mai lejer din toate direcțiile. Mă refer la intrările în oraș. Apoi, facilități pentru investitori și vă ofer un exemplu simplu, ușor de realizat: punerea la dispoziție a autorizației de construcție în termen de 48 de ore. Se poate acest lucru pentru că orice PUZ, indiferent de categorie, se poate modifica. La aceste planuri urbanistice se iau avize de la toate autoritățile care sunt solicitate din nou, constructorului sau beneficiarului. Este inutil, este o pierdere de timp. Să se pună un tarif fix pe autorizație sau să se găsească altă soluție și să se elibereze rapid. Mulți investitori ar veni la noi pentru simplul fapt că există această facilitate. Apoi, ar putea să nu fie impozitat pe teren cel puțin trei ani. S-ar atrage și forță de muncă locală.
Ce părere aveți de investiția făcută în Platforma IMM?
La fel ca și „Groapa lui Stoica”, sunt inutile. Degeaba sunt idei bune dacă, cel puțin la groapă, locația a fost aleasă greșit. Aș fi făcut o parcare în lateralul Consiliului Județean Ialomița, pornind din subteran, dar pe verticală. Astfel s-ar fi creat mult mai multe locuri de parcare. Cu lifturi, cu 5 nivele. Vă dați seama că iarna, când se depune zăpada, s-ar descongestiona rapid străzile? Cât privește Platforma IMM, nu s-a implicat nimeni în promovare, d-asta nu avem investitori.
Aveți un punct de vedere referitor la extinderea unei celule de deșeuri periculoase?
Eu nu vreau așa ceva, nici slobozenii, din câte ați văzut. În primul rând, Ialomița nu produce deșeuri periculoase. Apoi, autorizația pare că există pe deșeuri menajere, nu periculoase. Nu le măsoară nimeni gunoiul de acolo. Să cubeze, nu să cântărească pentru că au depășit cu mult ceea ce aveau ei acolo. Nu trebuie să ne transformăm orașul într-o groapă de gunoi, mai ales că vor exista scurgeri ale deșeurilor în pânza freatică, iar aerul nu va fi ușor de respirat.
De ce se întâmplă toate acestea la Slobozia?
Din dezinteres și mă refer atât la reprezentanții autorității locale cât și județene. Dacă ar exista implicare și responsabilitate, lucrurile nu ar mai sta așa. Nu se poate să duci în jos o comunitate care ți-a acordat girul în urmă cu trei ani, care te-a creditat cu încrederea că ai dorința și posibilitatea să dezvolți orașul, județul.
Cum vedeți dvs viitorul județului nostru și al Sloboziei, în mod deosebit?
De felul meu sunt un tip optimist, încrezător, dar trebuie să recunosc că mi-a scăzut acest optimism vizavi de oportunitate, pentru că Slobozia avea cândva o putere economică extraordinară, iar acum aceasta s-a redus apoape de zero (...) Văd un oraș de pensionari peste câțiva ani.
Dvs luptați pentru o unificare a partidelor de dreapta. Credeți că s-ar schimba ceva la Slobozia dacă ar fi primar reprezentantul unui alt partid politic?
Este adevărat că mă lupt de peste doi ani, dar degeaba, pentru că nu am primit niciun semnal. După aceste alegeri, am luat legătura cu reprezentanții USR, care mi-au primis că-mi vor da rapid un semn în vederea încheierii unui protocol, a unei colaborări pentru alegerile locale de anul viitor, dar n-am primit niciun răspuns. Despre alegerea unui alt lider în fruntea municipalității nu vă pot spune decât că omul sfințește locul. Eu n-aș arunca vina numai pe un partid, ci și pe cel propulsat acolo.
Așa cum am spus, vă doriți ca toate partidele de dreapta să aibă candidat unic la alegerile de anul viitor. PNL și-a anunțat candidatul în persoana lui Dragoș Soare. Îl veți susține?
Am înțeles că Dragoș nu este „bătut în cuie”. Dar anunțarea candidatului pentru mine dovedește că orgoliile și propriile interese se pun mai presus decât interesele comunității.
Vă doriți să candidați pentru funcția de primar la Primăria Slobozia?
Nu am luat o decizie în sensul acesta, dar recunosc că mă gândesc. Mă mai gândesc și cum se vor rezolva anumite probleme dacă ajungi primar, de unde iei banii, care proiecte sunt prioritate etc.
Sunteți președintele PMP, dar înțeleg că sunteți sabotat din interior ca să plecați din această funcție. De ce se întâmplă asta?
Vă pot spune că mă simt sabotat din interiorul partidului, dar am observat că în politică, cei strâmbi îi mănâncă pe cei drepți (...) Mai mult decât atât, noi am obținut un procent bun la nivel de județ, peste media partidului de la nivel național, ceea ce pentru noi este un lucru bun. Eu am preluat partidul cu 2,7 la sută la nivel de județ și acum suntem la 6 la sută.
Câți membri are PMP Ialomița în acest moment?
Cam 5600, dar avem oameni peste tot. Nu am constituit organizații pentru că este o vânătoare a oamenilor și atuci am considerat că cel mai bine este să îi protejăm, nu să-i scoatem în față.
Vă doriți să deveniți cetățean de onoare al orașului?
Circulă niște zvonuri, dar nu este adevărat, nu știu cine a aruncat asta pe piață. Nu am făcut nimic atât de notabil ca să mi se confere acest titlu. Chiar dacă dau de muncă la circa 50 de familii de vreo 20 de ani, nu cred că este suficient ca să primești acest titlu.
Ce părere aveți de modul în care se derulează transportul local în municipiu?
Recunosc că lasă de dorit, dar eu vă spun cu mâna pe suflet că dacă Poliția Locală și-ar face treaba și ar fi respectat o hotărâre a Consiliului local din 2014 cu privire la controlul legitimațiilor de călătorie, vă garantez că serviciul ar fi fost de o calitate superioară. Recunosc că sunt furat de o parte dintre șoferii mei, pe care este foarte greu să-i monitorizez și să-i țin sub control.
Aveți de gând să faceți investiții în mijloacele de transport în comun?
În aceste condiții, în niciun caz. Contractul a expirat și am fost de acord cu o prelungire a acestuia cu încă 30 de zile în ceea ce mă privește pe mine, dar la nivel de Primărie înțeleg că va funcționa serviciul de transport persoane care a fost înființat. Mai trebuie să știți că Primăria Slobozia nu a achiziționat mijloacele de transport nici la ora aceasta. Primăria Slobozia va avea o problemă din acest punct de vedere, cu toate că și-au luat o măsură de precauție vizavi de închiriere (...) Nu mai e o afacere pentru mine, dar pentru comunitate pot da și de la mine. Prețul unei călătorii a fost stabilit la minim în condițiile în care prețul carburantului s-a dublat față de perioada de început.
Ce reprezintă Nicu Pericli pentru Slobozia?
Un om simplu căruia îi place respectul, ordinea, corectitudinea.
Aveți un mesaj pentru concetățenii dvs?
Vorbeam de pensionari, care îmi sunt dragi, dar trebuie să le spun că noi muncim ca să le plătim pensia. Întrebarea este cine o să ne-o plătească nouă? De aceea, de fiecare dată când vor merge la vot este bine să se gândească de două ori la copiii și la nepoții acestora.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.