Ialomitastea
Nr. 1038, Anul , din 18-Octombrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Coloniale, adică de pe aici, din colonie

Fu papa în vizită. Cred că nici el nu citi și nici ajutoarele lui nu-i spuseră ce se scria prin colonie înainte de a veni și d-aia, în loc să se ducă numai în secuime să declare autonomia ținutului secuiesc, fu prin mai multe locuri și nici nu declară nici-o autonomie. Fu și la București, și la Iași, ca să nominalizez numai d-astea, din regat.
Văzui cohorte masive de oameni adunați, îndurând ploi zdravene, să-l vadă pe papă mai de aproape. Probabil, unii dintre ei se înghesuiau imaginându-și că o să-i vadă papa pe ei și o să-i țină minte, cum l-a ținut minte pe Ilie de la sculerie. Printre ei, cohorte de politicieni, în frunte cu bolșevicul cotrocean.
Ăsta, barem, a fost de-un caraghioslâc penibil. La plecarea papei, ăia din jurul papei îl tot dădeau la o parte, iar el venea pe altă parte și se băga mai în față. Cred că le-a și strigat ălora „Bă, voi nu știți cine sunt io!?! Lăsați-mă să mă vadă papa!”. De unde dracu’! Pe ăia nu-i interesa decât ce scria în fișa postului lor pentru acel moment al evenimentului și iar îl împingeau.
Deși nu m-am înghesuit, nici n-am urmărit transmisiunile de la eveniment și nici n-am citit relatările, mi-au căzut ochii pe câteva spicuiri din zicerile papei. Mi-au plăcut foarte mult trimiterile papei la tradiții, printre care a citat Familia.

Mi-a confirmat părerea mea bună despre el, părere bazată strict pe câteva afirmații făcute de-a lungul timpului. Că eu nu mă uit la momentele propagandistice când spală picioarele unora, momente lipsite de orice relevanță, pentru mine.
Ei bine, această trimitere, a despuiat cohortele de români și cohortele de politicieni, în frunte cu bolșevicul cotrocean, și i-a lăsat în fundul gol în fața mea. Pentru că, atunci când a fost să susțină Familia așa cum a fost gândită de Dumnezeul pe care-l proslăvește și papa și-l proslăvesc, mincinos, și cohortiștii, nu s-au înghesuit la referendum. Iar acuma se tăvăleau, prefăcut, în fața papei. Oribil!

Marian IOAN
ART EMIS ACADEMY
Aranjament grafic - I.M.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.