Ialomitastea
Nr. 1038, Anul , din 18-Octombrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Bine ai venit, “Ciumă stalinistă”! (IV)

Am scris, în ultimul număr al ziarului Ialomița, câte ceva despre Ionuț Dumitru, vicepreședintele Raiffeisen Bank și Președinte al Consiliului Fiscal. Deoarece de aproximativ trei ani Ionuț Dumitru comentează negativ orice inițiativă a Guvernului PSD, l-am botezat Domnul NU.
Domnul NU este un bancher plătit regește, are familia asigurată financiar și îi vine foarte ușor să spună: aceste creșteri de pensii nu sunt sustenabile economic, aceste măriri de salarii nu sunt sustebanbile economic, acest buget propus de PSD nu este realist, nu, nu....
Dânsul este cu FMI și Comisia Europeană. Chiar în aceste zile, cele două instituții financiare importante ne-au spus direct: nu măriți pensiile, opriți asplicarea Legii Salarizării. Așadar, 11 milioane de pensionari, medici, profesori, militari, funcționari publici să mai aștepte câțiva ani mărirea veniturilor, deoarece, citez din FMI, “se pune presiune pe viitorul tinerei generații”. Norocul nostru, al celor care populăm ASTĂZI această țară, este că nici FMI nici Ionuț Dumitru nu au brodit-o niciodată, de trei ani de când ne sperie cu previziuni apocaliptice: va fi rău, va fi rău... Ginionul FMI-ului și al lui Ionuț Dumitru este că tot de trei ani PSD a făcut numai bine oamenilor și, cu excepția deficitului comercial, și Țării și “echilibrelor” și oamenilor le merge mai bine.
Recent, un adevărat economist vizionar și un adevărat OM, profesorul universitar Cristian Socol i-a dat o “palmă simbolică” (expresia aparține profesorului) lui Ionuț Dumitru (și altor apocaliptici ca el) atunci când a comentat neașteptata creștere economică de 5 la sută pe primul trimestru al acestui an. De la aprobarea bugetului, Ionuț Dumitru (președintele Consiliului Fiscal) și toată elita “Ciumei Staliniste” USR+PLUȘ, PDL + PNL și PMP ne spunea mereu și mereu că acest buget est nerealist … est de rău... este de rău … Acum, au primit o nouă palmă simbolică, după zeci și zeci de palme simbolice primite în ultimii trei ani. Acum, Domnul NU tace derutat. Dar se va trezi și va începe: da, dar deficitul comercial, da, dar datoria publică nominală, da, dar...
Este interesant cum domnul Ionuț Dumitru și șeful său suprem, domnul Steven van Groningen (olandez de origine și președinte Raiffeisen Bank) și-au împărțit rolurile. Ionuț, fiind oficial al statului român, comunică mereu ce catastrofă o așteaptă pe țărișoara lui dragă România. Steven Van Groningen și-a luat rolul de cetățean obișnuit al acesti țări și, încă din 2017, țopăie în Piața Victoriei cerând demisia Guvernului PSD. Așa simte olandezul Steven Van Groningen. Am fost și eu în frumoasa “țară a lalelelor”, Olanda, dar nu am mers să protestez și să cer demisia guvernuloui olandez supărat că nu catadicsește să ne primească în Spațiul Schengen. Românii sunt mai modești, mai cuminți, mai cuvincioși.
Primul Ministru al Olandei face acum câteva luni o vizită oficială în România. Este primit de președinte și de primul ministru. Ne ceartă diplomatic, dar ne spune direct că nu vom fi primiți în Spațiul Schengen decât dacă și dacă și dacă... Domnul Johannis se face că nu aude. Pe el nu-l interesează decât numărul de case pe care îl poate avea un cetățean al României. Dacă deții sub 6 case, Johannis nu mai tace și ți-o spune verde în față: Ghinion. Doamna Prim Ministru tace și dânsa. Motivele: “Eu sunt omul dialogului, eu nu sunt o fire conflictuală”. Primul Ministru al Olandei prinde curaj și la Conclavul European de la Sibiu devine pur și simplu obraznic: “România să facă și să dreagă, altfel România nu va fi primită în Spațiul Schengen”. Johannis tace, așa este firea lui: tăcut, dar interesat de case și de al doilea mandat de președinte, pentru a ne prezenta cu “cinste” țara. Doamna Prim Misitru nu a fost invitată la Sibiu, și oricum este neconflictuală. Așa că, n-a fost nimeni “să-i dea una peste bot”, așa, simbolic, obraznicului Prim Ministru al Olandei.
(va urma)

Constantin POPA
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.