Ialomitastea
Nr. 1038, Anul , din 18-Octombrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Proiecte pentru activităţi nonprofit finanțate de Consiliul Județean Ialomița

Luni, 1 iulie 2019, în foaierul Sălii de festivităţi „Europa” a Consiliului Judeţean Ialomiţa, au fost semnate contractele de finanţare nerambursabilă alocate din bugetul judeţului Ialomiţa pentru activităţi nonprofit de interes general pentru anul 2019, în temeiul legii nr. 350/2005. Totodată, a fost semnat și contractul de finanţare pentru promovarea sportului de performanţă, în cadrul sesiunii de finanţare fiind depuse 3 proiecte, din care doar proiectul „Fotbalul uneşte toţi ialomiţenii”, depus de A.F.C. Unirea 04 Slobozia a întrunit condiţiile de eligibilitate, obţinând finanţare în anul 2019 în valoare de 1.700.000 lei.

La eveniment au fost prezenți cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Ialomiţa, Emil-Cătălin Grigore şi Ionel Gae, Larisa Elena Mihai-administrator public, Ionica Băicoianu-director executiv al Direcţiei de Coordonare Organizare din cadrul instituţiei, precum şi reprezentanţii structurilor asociative beneficiare.

22 de proiecte câștigătoare din 34 depuse

În cadrul sesiunii de finanţare a activităţilor nonprofit de interes general au fost depuse 34 de proiecte, iar după analiza cererilor de sprijin financiar doar 22 de proiecte au întrunit condiţiile de eligibilitate, acordat de Consiliul Judeţean Ialomiţa.
Pe domeniul „Sănătate şi educaţie antidrog” au fost selectate două proiecte cu o valoare totală a finanţării de 42.389,10 le, iar pe domeniul „Culte/religie” doar 4 proiecte, cu valoarea totală de finanţare de 89.098,50 lei. În ceea ce privește domeniul „Sport pentru toţi” au fost selectate 9 proiecte, cu valoarea totală de 285.366,44 lei. Pentru domeniul „Educaţie”, 5 proiecte a căror valoare totală de finanţare este de 147.586,54 lei au fost declarate eligibile de CJI, în timp ce pe „Mediu” doar două proiecte, cu valoarea totală de finanţare de 16.218,00 lei au îndeplinit condițiile de eligibilitate.
„Au fost depuse 34 de proiecte, din care două au fost declarate neeligibile, respectiv Clubul Sportiv „Victoria” Țăndărei și Asociația pentru Cooperarea și Integrarea Persoanelor cu Autism și Sindrom Down „Centrul Logo-Pici”. 32 de proiecte au rămas pentru evaluarea finală, însă doar 22 au fost declarate eligibile obținând peste 60 de puncte (...) Mai avem pentru sportul de performanță unde au fost depuse 3 solicitări, respectiv A.F.C Unirea 04 Slobozia - „Fotbalul unește ialomițenii” - proiect declarat admis cu un punctaj de 68. Asociația Județeană de Scrimă „Scrima ialomițeană, prezent și viitor”, solicitantul fiind neeligibil și Club Sportiv „Fair Play”, declarat, de asemenea, neeligibil, însă cele două proiecte se vor finanța în cadrul ONG-urilor (...) Noi avem disponibilitatea de a finanța toate proiectele care sunt eligibile și care își ating țintele stabilite de ghidul de finanțare. M-aș bucura ca de la an la an, această sală să devină neîncăpătoare. Depunerea de proiecte este o provocare pentru noi și ne face să înțelegem că ne atingem ținta, aceea de a contribui la dezvoltarea ONG-urilor. Rămân cu un sentiment de insatisfacție pentru că un domeniu la care eu țin foarte mult și unde s-au depus proiecte puține, mă refer la domeniul privind mediul. Acum doar două proiecte au fost depuse, însă fac apel să se depună proiecte pentru că principala problemă a globului este legată de schimbările climatice, iar aceste proiecte ar trebui să ne ajute pe noi să trăim într-un mediu mai sănătos”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.
Zece proiecte au obținut punctaje sub pragul minim de 60 de puncte, respectiv Societatea Culturală Apollon - Filiala Bărcănești, Parohia „Sf. Evanghelist Matei” - Capela Bazar Slobozia - două proiecte, Asociația Tinerelor Talente din Bărăgan, Asociația Trefla Romilor, Asociația „Tineretul Ortodox Român” Filiala Săveni, Asociația EXPERT-in, protopopiatul Fetești - două proiecte și Asociația pentru Cooperarea și Integrarea Persoanelor cu Autism și Sindrom Down „Centrul Logo-Pici”.

Echipa de fotbal Unirea 04 Slobozia, finanțată de CJ Ialomița

Anul acesta, echipa de fotbal A.F.C Unirea 04 Slobozia a fost finanțată de CJ Ialomița, așadar, finanțatorul așteaptă și performanțe. „Noi, CJ Ialomița, finanțăm sportul în general, dar avem și dorința de a câștiga. Clubul „Satori” este un exemplu de performanță în sport și consider că toți copiii trebuie educați și prin sport (...) 25 de ani de performanță a Clubului „Satori” spune multe despre acest domeniu”, a mai precizat Moraru.
Și câteva parohii din județ au primit la rândul lor finanțare, din partea Consiliului Județean Ialomița, pentru diferite activități. Victor Moraru a apreciat că trebuie făcute investiții și în domeniul cultelor, mai ales pentru copii, care ar trebui să desfășoare diverse activități, printre care și cele de cateheză.
Ghidul solicitantului prevede câteva condiții esențiale ale finanțării, una dintre ele fiind aceea ca proiectele să fie derulate până la data de 15 noiembrie anul acesta, iar până în data de 29 a aceleiași luni să se facă și raportarea. Mai mult decât atât, rapoartele intermediare, acolo unde sunt tranșe intermediare, trebuie depuse în termen de 5 zile lucrătoare de la finalizarea activităților. O noutate în contract prevăzută începând cu acest an este aceea că finanțatorul, care este și partener în proiect, trebuie anunțat cu minim 3 zile lucrătoare înainte de derularea anumitor activităților importante pentru a putea fi prezent, astfel încât să evalueze rezultatele.

Situația anilor precedenți
Comparativ cu anii precedenți 2017-2018, situația depunerii proiectelor se prezintă astfel: în 2017 au fost depuse 29 de proiecte în cadrul a două sediuni de depunere, din care 17 au fost aprobate și 16 finalizate; în anul 2018, au fost depuse 27 de proiecte din care 23 au fost aprobate și 22 finalizate. În anul 2017, suma totală epuizată a fost de 312.38 lei, iar în 2018 de 500.960,5 lei.

„În acest moment, pentru acest an suma epuizată a fost de 580.658,58 lei dintr-un total de 1,2 milioane lei, ceea ce înseamnă că nici jumătate nu s-a accesat. Vom face o analiză împreună cu colegii și vom stabili dacă mai este timp ca până la sfârșitul anului să se mai depună proiecte. De la an la an, CJI susține activitatea ONG-urilor, iar dacă va fi nevoie, pentru acestea vom identifica surse financiare, ideea este să se implementeze cu succes proiectele”, a mai spus președintele CJ Ialomița.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.