Ialomitastea
Nr. 1038, Anul , din 18-Octombrie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Au fost modificate tarifele pentru colectarea gunoiului în Fetești

În ultima sedinta a Consiliului Local Fetesti a fost supus dezbaterii si aprobat, cu 12 voturi ''pentru'' si 7 abtineri (Gheorghiu Alexandru, Mitache Gheorghe, Sima Catalin, Tentea Paul, Vasile Mitu, Apostol Vasile, Nita Sebastian), Proiectul de hotarare privind modificarea tarifelor practicate de SC URBAN SA in municipiul Fetesti aprobate prin HCL 106 /2009, cu modificarile si completarile ulterioare, a Regulamentului serviciului de salubrizare al Municipiului Fetești aprobat prin HCL Fetesti nr.154 /16.11.2015 si completarea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare al Municipiului Fetesti nr. 7904/19.05.2008.
Pe scurt, câteva din interventiile consilierilor.
Tentea Paul: Am intrebat si in cadrul sedintei economice daca SC URBAN si-a onorat toate promisiunile vis-a-vis de instiintarea oamenilor privind colectarea selectiva. Am intrebat daca au aparut pubele si ghene pentru colectare selectiva. De ce au fost lasate pubele pe strada General Averescu? Si in Colonisti la fel. Nu s-a dat niciun raspuns. In momentul in care vii cu astfel de solicitari trebuie sa stii sa raspunzi.
Nita Sebastian: Nu suntem de acord sa creasca pretul. Ca se modifica sistemul de plata e alt lucru, dar per total pretul va creste cu 1,5 lei/persoana. Am crescut la transportul in comun, au mai fost si alte cresteri. Toate se rasfrang asupra populatiei. Eu nu sunt de acord.
Iancu Iulica: Va rog sa urmariti cum arunca oamenii fel de fel de saci de gunoaie la toate pubele. saci. Daca ei nu au contract cu URBAN, atunci Politia locala sa aplice contraventii.
Sonchereche Laurentiu (viceprimar): La momentul actual sunt aproximativ 13.000 contracte la nivel de Fetesti.
Vasile Olga: Asociatiile de proprietari sunt obligate sa incheie contracte.
Contis Dalia Iulica: De ce cetatenii platesc la ENEL, la gaz, iar acest serviciu nu vor sa-l plateasca?
Iancu Iulica: Politia Locala asa ne arate unul singur care a fost amendat pentru ca a aruncat gunoi la Buliga sau in zona 804.
Tentea Paul: La blocuri, cel putin in zona in care locuiesc, nu se colecteaza selectiv iar cei de la case arunca gunoiul la ghenele blocurilor. De luni ce se intampla?
Tutuianu-Juganaru Daniela: Din 7.120 de gospodarii au contracte doar 4.000, iar la apartamente din 4.300 si-au incheiat 2.000 contract cu URBAN, iar agentii economici au toti contracte incheiate, pentru ca altfel nu li se elibereaza autorizatia de functionare.
Soldan Gheorghe: La inceputul anului s-a votat o hotarare in care s-a majorat taxa opentru cei care nu au contracte, de la 6 lei la 8 lei, tocmai in ideea ca si cei care nu au contracte sa-si faca. Cat s-ar colecta de la cei care nu au contract?
Sima Catalin: Observ ca nu s-a facut nimic in sensul cresterii numarului de contracte. Am aprobat o hotarare de majorare a tarifelor pentru cei care nu au contracte. In contractul de delegare a gestiunii pentru preluarea deseurilor avem prevazute sanctiuni si indicatori de performanta? Vad ca nu se face nimic. Ati mai completat aici cu niste indicatori din cauza Ordonantei si nimic altceva. Daca tot facem un act aditional la contract sa mai adaugam si sanctiuni.
Cenusa Grigori: Daca se face colectare selectiva pretul se va reduce, dar cei de la URBAN sa vina la Primarie cu persoanele care nu au contract si sa le incaseze Primaria taxa de habitat.
Ivan Cristina: Noi, in cartiereul Vlasca, nu am fost informati de colectarea selectiva.
Gafitoi Sorin: Vedeti domnilor consilieri, cand am spus in urma cu cateva luni, cine nu are contract sa plateasca un pret mai mare. Va spuneam atunci si m-ati contrazis majoritatea din partea cealalta. Am propus 10 lei si m-ati contrat ca nu e bine asa. Nu ii facem pe unii cu bani mai multi, ii obligam sa-si faca contracte. Da, plateste taxa si arunca gunoiul pe unde apuca.
Vasile Mitu: Da, tot noi din partea cealalta, v-am propus atunci sa investiti in niste camere de luat vederi. Politia Locala poate sa faca acest lucru in urma vizionarii imaginilor cu cei care arunca gunoiul. Aceasta investitie este buna si pentru siguranta cetatenilor.
Sonchereche Laurentiu: Si de unde stie Politia Locala daca omul respectiv are sau nu are contract?
Vasile Olga: Asociatiile de proprietari trebuie sa dea in judecata si sa puna punctul pe ''i'' pentru a incheia contracte. Am avut surpriza tot la asociatia de proprietari sa vina persoana de la curte sa aduca dovada nepotilor ca locuiesc la bloc si sa nu-i treaca in contract, dar contractul nu era pe numar de persoane.
Nita Sebastian: Ce facem in masura in care se vor depozita la pubele saci negri si apoi SC URBAN va factura catre Primarie?
Sonchereche Laurentiu: Daca nu putem sa implementam vom fi sanctionati. Amenda este foarte mare.

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.