Ialomitastea
Nr. 1030, Anul , din 12-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Sub „Constelația Fierbinți”

„ … dacă vrei să te afli singur cu Dumnezeul tău, atunci du-te pe Bărăgan, e ținutul pe care creatorul l-a hărăzit Munteniei, pentru ca românul să poată visa în voie”.
Panait Istrati
„Ciulinii Bărăganului”
Așezat într-un astfel de loc binecuvântat de Dumnezeu, orașul Fierbinți este locul în care istoria s-a împletit atât de frumos între cultură și civilizație. O adevărată vatră de istorie în care oamenii acestor meleaguri au învățat să descifreze mesajele câmpului, ale semințelor, ale vremii și vremurilor, care a zămislit rodnicie și bunăstare.
La Fierbinți - Târg, marți, 21 mai 2019, a fost lansat volumul de carte „Constelația Fierbinți”, o carte născută din iubirea de oameni, de locurile natale în care freamătă sufletul fierbințean în diversele ipostaze ale trăirii. O trăire prin care autorii ei, poeți de renume precum Nicolae Constantinescu, Marian Ștefan, Marin Constantin, Dan Elias, Petre Ion Stoica, Marieta Buzescu cât și artiștii plastici Ionel Andrei, C. Fierbințeanu, Vasilica Adăniloaie, Gabriel Teodorescu au certitudinea și mândria în același timp că se trag din seva roditorului Bărăgan al Fierbinților.
Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Orășenească Fierbinți - Târg și Primăria Orașului Fierbinți - Târg Ialomița.
Printre invitații prezenți la eveniment s-au numărat Elena Balog (managerul Bibliotecii Județene „Ștefan Bănulescu” Ialomița) și poeții Ilie Comănița și Costel Bunoaica.
Printre oficialitățile prezente s-au aflat Gheorghe Tinel (deputat de Ialomița), Pîrvu Dobre (primarul în funcție al orașului), Constantin Clement Florian, Constantinescu Stela, Iusein Iuksel (foști primari ai Fierbințiului), viceprimarul orașului Cîmpean Marius Alin, preoții bisericilor din Fierbinți (Radu Gheorghe, Andrei Adrian, Olteanu Viorel), colegele bibliotecare Iuliana Mihai și Constantinescu Flori (Biblioteca Jilavele și Biblioteca Movilița), consilieri locali, cetățeni ai orașului și reprezentanți ai postului local Impuls TV.
Un moment aparte a fost susținut de doamna cântecului popular local Tița Ștefan, alături de grupul folcloric de bătrâni din Fierbinții de Jos. Au susținut recital de poezie elevi de la Liceul Tehnologic Fierbinți, coordonați de doamna profesor Crasnea Dorina.
Și pentru că acest eveniment a fost dedicat împlinirii a 65 de ani de când Biblioteca Orășenească Fierbinți Târg funcționează ca bibliotecă publică, se cuvine să îi urăm
La Mulți Ani!
Se furișează, până-n prispă, nalba, / La streșini mugurește, iarăși via/ Lăstunii săgetează veșnicia / Și-n jocul lor nebun de-a baba – oarba/ Oștiri de cuci cutreieră Vlăsia…

Irina RĂDUNĂ, Ecaterina FLOREA
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.