Ialomitastea
Nr. 1030, Anul , din 12-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Înălțarea Domnului” la Biserica Gimbășani

Ca în fiecare an, sărbătoarea hramului Bisericii Gimbășani are loc în ziua în care în calendarul ortodox este marcată „Înălțarea Domnului”, prilej cu care sunt organizate manifestări (religioase și laice) dedicate Zilei Eroilor. Nu altfel s-a întâmplat anul acesta, când zeci de enoriași au participat la slujba religioasă oficiată de părintele paroh George Florian Iftode, care a culminat la finalul său cu omagierea înaintașilor care și-au jertift viața în cele două războaie mondiale, nu puțini la număr. Îi readucem în memoria zilelor noastre, convinși că generațiile viitoare nu îi vor uita.
După primul război, cei care nu s-au mai întors vii acasă, au fost 26: Vâşcea G. Ion, Vâşcea G. Tudor, Nicu G. Ioan, Nicu Gheorghe, Nicu Iordache, Prahoveanu Petre, Cornăţeanu Tase, Nedelcu Stan, Nedelcu Leonida, Ipate Alexandru, Dima Alexandru, Movilă Ion, Cornăţeanu Gheorghe, Buriacu Gheorghe, Catai Ştefan, Grigore Nuţă, Alexandru Nicolae, Lazăr Ion, Lazăr Radu, Marin Nicolae, Bărbulescu Stan, Simion Gheorghe, Caţă Tudor, Moşor Ene, Culea Silvestru şi Nicu Mandache.
Din participanții în cel de-al doilea război mondial, mai sunt şi azi în viaţă combatanţi. 25 de gimbăşeneni au căzut însă la datorie, fie pe frontul de est fie pe frontul din vestul ţării şi apoi în Ungaria şi Cehoslovacia. Ei sunt: Ipate Constantin, Beşleagă Mihai, Calnegru Dobre, Bucur Stan, Stanciu Răducanu, Chiru Alexandru, Ianoş Neagu, Ianache Gheorghe, Barbălată Ion, Sârbu Constantin, Culea Toma, Culea Ion, Chiru Ion, Chiru Radu, Radu Neculai, Morcov Aurel, Bărbulescu Nicolae, Vulpe Gheorghe, Simion Ion, Bucur Ion, Zăinescu Tudor, Dima Tudor, Stroe Trifan, Marin Vasile, Minea Nicolae.
Prezent la eveniment, primarul Bogdan Popescu a ținut și de această dată să-i asigure pe credincioșii satului Gimbășani prezenți în sala căminului cultural pentru a participa la agapa organizată după slujba religioasă, dar și pe credincioșii din parohiile Popești și Cosâmbești, că astfel de sărbători, care au darul să-i adune mai mult și mai des laolaltă pe locuitorii din cele trei parohii la evenimentele creștinești, vor fi încurajate și susținute de către domnia sa personal și de către consilierii locali.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.