Ialomitastea
Nr. 1030, Anul , din 12-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ

Băsescu, turnător la Securitate?

CNSAS a depus plângere la Curtea de Apel București pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu. În acțiunea depusă se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin până aproape de căderea regimului Ceaușescu. Băsescu a fost președintele României în două mandate, primar al capitalei, ministru, deputat, senator și în prezent europarlamentar. El a fost ales de popor în aceste funcții pentru merite deosebite: a colaborat cu Securitatea și cu Elena Udrea, a furat telefonul unei reporterițe după care a făcut-o „țigancă împuțită”, a lovit un copil cu palma și un adult cu capul în gură, a luat ilegal vila din Mihăileanu, a condus mașina în stare de ebrietate, a declarat că a făcut comerț illicit cu blugi, a dictat de la Cotroceni tăierea salariilor și ale pensiilor, a acceptat ca soția sa să primească de la șeful unui clan mafiot o salbă de aur. Marinarul a știut să înfrunte furtuna și pe mare și pe uscat, iar prin sistemul creat este protejat în continuare.

Cinci mii de euro găsiți în toaletă

Aproape o sută de mii de pelerini au fost prezenți pe Câmpia Libertății de la Blaj, acolo unde l-au întâmpinat și omagiat pe Papa Francisc. Printre invitații speciali la ceremoniile oficiale s-a aflat și un preot care a găsit în toaleta pentru VIP-uri un plic cu 5000 de euro. Cu frica de Dumnezeu, preotul nu i-a folosit ca hârtie igienică, ci i-a predat polițiștilor care asigurau ordinea. În așa toaletă pentru VIP-uri e normal să găsești așa sumă de bani, pe când la cele așa zise ecologice nu putei să te umpli decât de noroc. De ce banii erau în plic și nu în portofel? A vrut cineva să-l ofere Papei pentru a-l canoniza când nu va mai fi? Sau să-l dea lui Iohannis ca avans pentru meditații la fizică?

Trenule, mașină mică

Căile ferate din Uzbekistan au 4000 de km lungime și au comandat recent încă două trenuri de mare viteză ca parte a unui contract de 57 de milioane de euro. Trenurile vor circula cu o viteză de 250 km pe oră. În toamna anului 2011 s-a deschis prima linie de mare viteză, iar a doua a urmat în 2016. În 2015, uzbecii au mai comandat alte două trenuri de câte 11 vagoane, iar acum se adaugă altele două. Trenurile rulează pe aceleași linii pe care merg și trenurile convenționale, cu viteze între 160 și 180 km pe oră. Tașkent-Buhara (605 km - trei ore și 45 minute), Tașkent-Samarkand (356 km – două ore și 8 minute), Samarkand – Quasi (157 km - o oră și 4 minute), Navoi – Buhara (93 km -36 minute). Exact ca la noi: Slobozia-Constanța 137 km (trei ore și 29 minute), Slobozia - Urziceni (62 km - o oră și 25 minute), Slobozia – București Nord (127 km – trei ore și 32 minute), Slobozia –Călărași (40 km – o oră și 25 minute).
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.