Ialomitastea
Nr. 1030, Anul , din 12-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Andrei Vetu, un elev cu aspirații politice!

Andrei Vetu are 18 ani, este elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, secția matematică-informatică, intensiv engleză și președinte al organizației județene de elevi din cadrul PNL, filiala Ialomița. Este un tânăr cu aspirații politice, care încearcă să aducă un suflu nou, care are viziuni politice și care își dorește o carieră în domeniu. Are nu numai susținerea părinților, ci și a colegilor de la școală, a profesorilor și elevilor. Deși pare un tânăr rebel, Andrei pare să știe ce vrea și de ce a ales să se alăture liberalilor. Ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit despre liberalism, despre ce visuri ale și ce-și dorește să se schimbe în România.

- De ce ți-ai dorit să intri în politică?
Andrei Vetu: L-am auzit pe tata comentând tot timpul pe subiecte politice, mergea la mitinguri, era interesat de ce se întâmplă pe scena politică românească și asta m-a atras și pe mine. Mi-am dorit și îmi doresc să știu mai multe, să fac și eu ce făcea el. Cred că tata mi-a insuflat dorința aceasta de a face politică. Eu sunt la început, merg la școală încă, dar îmi doresc să cresc în politică, pornind de jos.

- Ce părere au avut părinții tăi sau cum au reacționat atunci când le-ai spus că vrei și tu să te implici în politică? Bineînțeles, la un alt nivel.
Andrei Vetu: Tata a fost destul de încântat. Bine, și mama a primit vestea destul de bine. Îl întrebam când ajungea acasă ce a mai făcut, ce e nou în politică, îi ceream să-mi explice anumite lucruri.

- De ce ai ales PNL?
Andrei Vetu: Inițial am făcut o analiză, atât cât m-am priceput, a fiecărui partid de la noi, din România. Care este istoricul, ce doctrină are, ce au realizat și așa am ajuns la concluzia personală că PNL este partidul în care mă regăsesc. Tata nu mi-ai fi interzis să merg oriunde în altă parte. Opțiunea a fost a mea.

- Ce știi tu despre liberalism?
Andrei Vetu: Nu foarte multe, încă învăț, dar cred că cel mai important este că sunt cei care promovează libertatea și egalitatea în drepturi. Mai știu și că, în istorie, curentul liberal a fost organizat în Partidul Național Liberal condus de Ion Brătianu, că a fost interzis de Carol al II-lea și de regimul comunist prin 1947 și că a fost refondat de Radu Câmpeanu. Revenind la zilele noastre, știu că liberalismul poate duce România acolo unde îi este locul, dovadă și rezultatul de la ultimele alegeri europarlamentare. Românii au votat în masă PNL, acesta ocupând poziția a doua la nivel național, ceea ce spune multe despre liberali și liberalism.

- Îți dorești o carieră în politică?
Andrei Vetu: Da, dar asta nu înseamnă că o să neglijez școala, învățătura. Îmi doresc ca într-o bună zi să ajung si eu în Parlamentul României, parlamentar, ca să pot decide pentru binele oamenilor, să-i ajut prin intermediul legilor.

- Cum te văd colegii la școală, prietenii, profesorii? Ce părere au despre activitatea asta extrașcolară a ta?
Andrei Vetu: Spre surprinderea mea, sunt perceput destul de bine de aproape toată lumea. Discut cu colegii și prietenii mei despre politică, comentăm știrile politice din presă. Cu profesorii nu am avut nicio problemă până acum, unii chiar mă încurajează să continui pe linia aceasta.

- Ce funcții ocupi în organizația PNL Ialomița?
Andrei Vetu: Sunt președintele organizației județene de elevi a PNL Ialomița și secretar general adjunct în Biroul Politic Permanent al PNL al elevilor. Am deja o echipă foarte bine formată la nivelul organizației municipale, ne mișcăm destul de bine și în teritoriu, iar cu ajutorul colegilor din țară avem filiale foarte puternice. Ne consultăm tot timpul, avem acțiuni, ne-am adus aportul și în ultima campanie pentru alegerile europarlamentare și sunt mândru că am reușit să contribuim și noi, atât cât am putut, la rezultatul bun pe care PNL l-a obținut.

- Ai un mesaj pentru tineri?
Andrei Vetu: Da. Aș vrea să le transmit că noi suntem viitorul, că noi trebuie să aducem un suflu nou și pentru asta trebuie să fim uniți, să ne mobilizăm. Sistemul educațional trebuie reformat din temelii, trebuie create locuri de muncă ca să nu mai plece tineretul din România. V-am oferit doar două exemple, însă sunt mult mai multe probleme care trebuie rezolvate, ori pentru asta este nevoie ca noi, tinerii să ne implicăm, să ne facem vocea auzită, să nu arătăm cu degetul de pe margine. Este bine să știe cei care vor citi acest articol că stă în puterea noastră să schimbăm anumite lucruri, unele dintre ele mărunte, dar de o importantă deosebită. Un prim pas a fost făcut acum când s-a ieșit la vot, ceea ce întărește cele spuse de mine. Puterea stă în mâna noastră să schimbăm ceva. Trebuie doar să avem voință și să ne pese.

- Mulțumesc, Andrei! Succes!
Andrei Vetu: Mulțumesc și eu!
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.