Ialomitastea
Nr. 1030, Anul , din 12-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Bine ai venit, “Ciumă stalinistă”! (II)

Într-un context politic total diferit de cel din zilele noastre, un istoric francez, luptător în Rezistență, a spus: “E bai, e mare bai că oamenii sunt mai aproape de timpul lor, decât de părinții lor”.
Niciodată în istoria României o anumită categorie a populației, BĂTRÂNII, nu a mai fost luată, ca în prezent, drept țintă a Urii și Disprețuirii de altă categorie a populației, cu preponderență tânără, dar nu numai.
Di. Coaliția „Ciumei Staliniste” USR+PLUS, PDL+PNL și PMP, cel mai mult, covârșitor chiar, s-a remarcat în acest sens Comisariatul USR+PLUS prin Divizia sa de tineri militanți, unii dintre ei, puțin ce-i drept, cu manifestări pur fasciste.
Dar “Blândul Cioloș”, ideologul USR, nu s-a demlimitat de aceștia, ba dimpotrivă, a întărit prin afirmații politice disprețuitoare manifestările acestora.
Evident că pentru aceste afirmații trebuie să dau exemple concrete. Voi începe însă nu cu tinerii lui Cioloș bătrânul, ci cu bătrânii de dreapta care au servit aproape trei ani cauza mizerabilă a “Ciumei Staliniste”.
Rareș Bogdan, ziarist jignitor patologic (PNL la lada de gunoi a istoriei, PNL la Canal), în prezent noul simbol al Dreptei Românești, care se crede locomotiva ce a scos PNL de unde îl băgase simbolic tot el, ne-a recomandat, așadar, disprețuitor, scaune cu rotile și bastoane pentru sprijin celor care protestau și la Cotroceni în primăvara-vara anului 2017. El credea, Urangiul, că toți protestatarii de la Cotroceni sunt bătrâni și se lua la întrecere cu Oreste (un fascist pur sânge) care să ne ajute mai mult cu bastoane și cărucioare cu rotile. Și asta într-o atmosferă veselă, șăgalnică: se amuzau, râdeau și se completau unul pe altul în jigniri aduse celor bătrâni.
Într-o seară a anului 2017, interviu de excepție al ziaristului-jignitor cu marele critic literar Alex Ștefănescu. Criticul, destul de înaintat în vârstă și el, venise pe picioarele lui, nu în scaun cu rotile. Dar era de dreapta. Ăștia “de dreapta” să le dea Dumnezeu sănătate, le au pe toate bune, cei de stânga le au pe toate rele. În discuție, Rareș îi spune marelui critic, râzând disprețutor și complice: “Știți, sunt manifestanți și la Cotroceni”. Criticul, derutat: “Ce vor?”. Rareș, înțelegător-disprețuitor: “Vor să-și expime opiniile”. Criticul, derutat total, aproape perplex: “Păi, ca să îți expui o opinie, trebuie mai întâi să o ai”. Din expresia feței criticului literar și din zâmbetul său sarcastic se înțelege că nu este cazul. Și astfel, Alex Ștefănescu a batjocotirit fără să clipească mii de oameni care s-au perindar pe la Cotroceni două-trei săptămâni. În imaginația lui politică plină de URĂ nu există “bătrâni de stânga cu opinii”. Ei, bine, am fost și eu la Cotroceni. Și culmea, am două opinii, una referitoare la cel ce doarme la Cotroceni și una referitoare la marele critic. Prima opinie mi-am exprimat-o atunci, la locul faptei. A doua mi-am format-o după ce l-am auzit pe critic reducându-mă la stadiul de animal, care are inteligență dar nu are opinii. Opinia mea despre Ștef Grăsanul: are TĂRÂȚE în suflet, URĂ în inimă și VENIN în sânge. Și totuși, chiar și în această dramatică componență fiziologică, marele critic literar are opinii. Alexandru Macedonschi avea, așa cum bine știe criticul nostru, calități paranormale, printre care și aceea de a prevede viitorul. A simțit că peste 123 de ani un mare intelectual va avea atâta ură și scârbă față de semeni săi încât o va vărsa în direct la Tv. Și i-a dedicat lui Ștefănescu o poezie: „Dar eu deși rămân ce sunt/ o voce adâncă îmi murmură/ căci sunt mai mult decât atât/ căci eu sunt URĂ”.
Dar urangiul Ștefănescu nu se lasă și mai emite o stupizenie politică, disprețuitoare și aceasta, cu privire la “pesediștii ăștia” (vorba altui urangiu, Johannis): “Eu cred că dacă un simpatizant PSD ar vizita măcar o dată o țară din afară, nu ar mai vota niciodată PSD”. Îi răspund lui Ștef Grăsanul printr-o replică din Las Fierbinți: “Mă, ești prost, mă, ești nebun?”.

(va urma)

Constasntin POPA
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.