Ialomitastea
Nr. 1030, Anul , din 12-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Deputatul Andrei Pop (PSD) a demisionat din toate funcțiile politice

În cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Județean al Partidului Social Democrat Ialomița care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, deputatul Andrei Pop a demisionat din toate funcțiile politice pe care le deținea în cadrul formațiunii, respectiv vicepreședinte PSD Ialomița, coordonator Online PSD Ialomița și președinte Executiv al Organizației de Tineret PSD Ialomița. Demisia parlamentarului este o asumare individuală a rezultatului alegerilor europarlamentare, însă nu v-a „dezerta” definitiv din PSD, va rămâne să construiască (??) în interiorul partidului! Tânărul parlamentar a ajuns pe listele PSD Ialomița la alegerile din 2016, la propunerea și cu susținerea lui Marian Neacșu.

Tensiuni între Pavel și Pop(???)

Vestea că deputatul Andrei Pop a demisonat din toate funcțiile politice pe care le deținea în cadrul organizației județene a PSD Ialomița a luat prin surprindere pe toată lumea, mai puțin pe președintele Marian Pavel, care spune despre Andrei Pop că „a rămas consecvent pe idei ale lui în ceea ce privește linia partidului”. De asemenea, șeful social-democraților ialomițeni a mai adăugat că nu a știut de intenția parlamentarului, că nu a avut o discuție în prealabil cu el, dar, cu toatea acestea, Andrei Pop va rămâne om de bază în cadrul partidului.
Întrebați fiind dacă există tensiuni între ei, nici unul nu a confirmat, deși reacția lui Marian Pavel într-un anume moment față de tânărul deputat a lăsat să se înțeleagă contrariul.
„Nu a demisionat din funcția de membru. Andrei rămâne în partid. Este însă decizia lui și nu am ce comenta pe acest subiect. Nu am discutat cu el înainte și nu am știut ce vrea să facă (...) Nu m-a surprins decizia lui pentru că Andrei a rămas consecvent pe idei ale lui în ceea ce privește linia partidului”, a declarat Marian Pavel.
Pe de altă parte, deputatul Pop susține că s-a „retras din toate funcțiile politice deținute în cadrul organizației PSD Ialomița” nu pentru că ar exista neînțelegeri la nivel de organizație și conducere, ci pentru că „decizia mea este o asumare (individuală) a rezultatului din alegerile europarlamentare. Nu plec din PSD. Nu dezertez. Nu fug. Rămân un simplu membru. Îmi asum. Rămân ca să construiesc! Sunt membru PSD și vă rog să aveți acest răspuns ca reper până la sfârșitul mandatului. Sunt membru PSD și încerc să construiesc în Partidului Social Democrat”, a declarat Andrei Pop.
Din declarațiile celor doi este clar că linia partidului despre care președintele PSD Ialomița vorbește nu este aceeași cu a lui Andrei Pop, care vrea să construiască PSD „din interior”. Marian Pavel a „lovit cu mantă”, fiind de părere că pentru a construi „trebuie să muncești în interiorul partidului, să te înțelegi mai bine cu membrii organizației și cu cetățenii!”, sugerând astfel că tânărul deputat nu ar face toate acestea deși „a adus un suflu nou în rândul tinerilor, o altfel de gândire în zona de bussines, chiar dacă ideile sale nu au fost tot timpul în concordanță cu ideile partidului”.
„Un partid este un organism viu și de fiecare dată ne așezăm la masă și discutăm, iar ca în orice structură democratică decide majoritatea. Cred că asta a vrut să spună când a vorbit despre construcție...acum poate să se facă mai bine înțeles și să-și impună punctul de vedere mai bine”, a completat președintele PSD Ialomița.
La rândul său, Andrei Pop a precizat: „În următoarea perioadă voi duce mai departe o serie de proiecte începute, voi propune noi inițiative legislative, voi încerca să răspund cât mai bine nevoilor actuale ale comunității ialomițene și ale societății românești, așa cum cred eu, din poziția de deputat. Oricine este binevenit să sprijine, să participe, să lucreze cât mai bine în interesul binelui public. Nu sunt adeptul politicii fără principii. Politica nu este ruptă de morală. Nimic nu se poate construi durabil fără asumare politică. Este o formă de purificare, asemenea celei din plan spiritual. Nu o funcție politică îi dă unui individ valoarea sa politică. Valoarea politică este dată de ceea ce face pentru comunitatea locală sau națională. Orice om care face bine comunității are o valoare politică inestimabilă. Or, dacă noi am fost sancționați înseamnă că am greșit. Dacă am greșit ne asumăm. Cred că PSD trebuie să intre într-o nouă etapă a asumării politice, a responsabilității față de cetățean. Societatea s-a schimbat, nu mai putem fi la fel.”
Apreciem, din cele auzite și văzute, că această construcție putea fi făcută și fără ca Pop să fi demisionat din funcțiile deținute, iar acest aspect ne face să credem că motivele au fost cu totul altele. Primarul Adrian Mocioniu, care este cu un picior în PSD și cu celălalt în PRO România, ar putea fi un precedent pentru tânărul deputat Andrei Pop.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.