Ialomitastea
Nr. 1030, Anul , din 12-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Marian Pavel, președintele PSD Ialomița: „PSD rămâne principala forță politică din Ialomița (...) Avem cu 10 procente mai mult decât media partidului”

Săptămâna trecută, Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a organizat o primă conferință de presă după alegerile europaramentare din 26 mai 2019 în care a făcut o scurtă analiză a rezultatelor obținute și a prezentat programul partidului pentru perioada următoare. După alegeri, PSD a rămas pe prima poziție în opțiunea de vot a electoratului ceea ce îi determină pe social-democrați să se mobilizeze în vederea câștigării următoarelor 3 campanii de alegeri: prezindețiale, locale și parlamentare. La acestei alegeri, PNL s-a ales cu 10 europarlamentari, PSD cu 9, ALDE cu 8, iar PMP, UDMR și PRO România a obținut câte doi eurodeputați fiecare.

Rezultatele nu-l mulțumesc pe președintele Pavel

Președintele PSD Ialomița, Marian Pavel, a ieșit în fața presei locale cu rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din data de 26 mai, rezultat despre care acesta spune că nu este mulțumitor, mai ales că a micșorat ecartul între PSD și PNL cu 5 procente. Prezența masivă la vot și cei peste 12 mii de alegători care au votat pe listele suplimentare au dat peste cap calculele reprezentanților partidului de guvernământ care susțin că se vor uni și se vor mobila pentru următoarele alegeri, care vor veni în toamna acestui an, dar și pentru cele de anul viitor.
„Am așteptat finalitatea operațiunii de numărare a voturilor (...) După obținerea rezultatelor am avut numeroase întâlniri la nivel central în cadrul cărora au fost luate primele decizii extrem de importante pentru partid. În acest moment, PSD este condus de primul-ministru Viorica Dăncilă, care este și președintele executiv al partidului. În urma unui CEX a fost ales și președintele executiv interimar al partidului, în persoana lui Paul Stănescu și secretarul general, în persoana Rodicăi Nassar. În cadrul BPPN s-a decis noul purtător de cuvânt al partidului, Mihai Fifor, care este și președintele Consiliului Național al PSD. Partidul va avea un Congres prin care va modifica Statutul, pentru că în acest moment președintele PSD trebuie ales de către toți membrii de partid. Tot în cadrul acestui Congres se va desemna și candidatul la președinția României. Va fi o măsurătoare făcută cu lideri importanți din partid și din afara sa”, a declarat Marian Pavel.

La nivel județean, liderii formațiunii politice au decis să aștepte ca apele să se liniștească, să facă fiecare propria analiză pentru că nu sunt rezultate care să îi mulțumească. Și-au dorit un scor de peste 40 la sută, chiar 50 la sută pe fondul unei mobilizări exemplare, o țintă de 35.000 de voturi pentru PSD, ceea ce au și obținut. Comparativ cu 2014, partidul a luat peste o mie de voturi în plus, doar că prezența masivă la vot a schimbat datele problemei. Dincolo de acest aspect mai sunt listele suplimentare, care numără peste 12 mii de alegători care au votat, lucru care nu se va repeta la alegerile locale și parlamentare.
„Dacă analizăm fiecare localitate în parte, comparativ cu anul 2014, o să vedem că, inclusiv la Slobozia, am obținut mai multe voturi decât în urmă cu 5 ani. A fost un val pe care fiecare dintre noi l-am resimțit, fiecare dintre județe l-a resimțit, mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea am ocupat prima poziție în opțiunea de vot a electoratului, chiar dacă ecartul dintre noi și PNL nu mai este la fel de mare, ne despart doar 5 procente. Vom analiza, ne vom canaliza pe următoarele alegeri pe care le vom câștiga pe toate în județul Ialomița. Și la nivel național ne dorim să câștigăm, dar este important să identificăm candidatul, să intrăm într-o competiție onestă, să învățăm din ceea ce s-a întâmplat în această campanie electorală și din ceea ce ne-au transmis cetățenii”, a mai spus președintele PSD Ialomița.
În același context, șeful social-democraților ialomițeni a mai adăugat că nu este important să te ocupi doar de guvernare, nu este suficient să duci măsuri bune în zona socială, ci este important și ce mesaje transmiți.
„Am stabilit la nivel de partid că tema Justiției este închisă pentru că, indiferent ce am făcut noi, a contat doar faptul că am fost făcuți penali, ceea ce în 2014 nu s-a întâmplat. A fost o campanie susținută timp de 2 ani și jumătate împotriva unui singur om, a fost o ură care a crescut de tot atât timp asupra unui singur om care s-a transferat și pe partid. Trebuie să înțelegem că numai uniți putem să trecem peste asta și mă gândesc la ceea ce înseamnă Parlament, la ceea ce înseamnă majoritate și guvernare. Am auzit că vom ieși de la guvernare. Am analizat și am concluzionat pentru mine, și nu numai, că discutăm doar despre alegerile euroaparlamentare. Le transmit cetățenilor care ne-au votat că, în 2016, am primit un mandat să guvernăm și nu vom ieși de la guvernare. Dacă va exista o moțiune de cenzură și se va forma o altă majoritate, datele se vor schimba. S-a demonstrat la Camera Deputaților că avem majoritate, iar președintele ales a fost domnul Ciolacu. Majoritatea este stabilă, PSD având 68 de membri singur, plus 12 de la ALDE ”, a conchis Pavel.

Marian Pavel: „Partidul nu stă într-o singură persoană”

Marian Pavel a răspuns și atacului lui Victor Moraru rereritor la sistemul mafiot din PSD: „Din punctul meu de vedere și al colegilor din PSD Ialomița, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a greșit. În momentul în care a asociat PSD și o parte a presei cu sistemul mafiot va trebui să explice lucrul acesta. Și în partid, dar și dumneavoastră, presei (...) M-am întâlnit cu Victor Moraru, dar nu am avut nicio discuție în acest sens. Fair-play din partea dânsului ar fi fost să discute cu mine înainte de a ieși public pe acest subiect (...) Nu eu decid ce se va întâmpla cu Victor Moraru, CEX-ul trebuie să o facă. Eu am avut tot timpul mesaje de unitate. Am venit președinte în data de 10 decembrie și dumneavoastră știți și ce s-a întâmplat și înainte și după alegerile noastre interne, dar CEX-ul a decis ca Marian Pavel să fie președinte. A urmat Conferița de alegeri din 9 martie. Victor Moraru și-a dorit foarte mult să candideze la președinția partidului, am discutat înainte și am ajuns amândoi la o înțelegere și anume aceea că vom avea o testare în rândul președinților de organizații locale care dintre noi candidează. Recunosc că eu am venit cu această propunere. Din 62 de primari și președinți de organizații locale PSD eu am luat 47 de voturi, iar Victor Moraru doar 15. De atunci și până astăzi am făcut doar apel la unitate. Am mai spus și o mai spun o dată că Victor Moraru este președintele Consiliului Județean, susținut de PSD (...) Nu eu sunt cel care ia decizii, ci CEX-ul”, a explicat președintele PSD Ialomița.
Întrebat fiind dacă Moraru se răzbună pe partid, pe membrii săi și, implicit, pe președinte, pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut, Marian Pavel nu a dorit să comenteze. A precizat în schimb că „PSD este un partid viu și nu stă într-o persoană”, mai ales că organizația județeană are cu 10 procente mai mult decât media națională.
„Indiferent ce a făcut fiecare dintre noi, viața și activitatea politică ne erodează pe fiecare dintre noi și este bine să facem un pas în spate atunci când vine momentul. Când te gândești la binele partidului, nu stai într-o singură persoană, și stiți asta la fel de bine ca și noi. Important este ca fiecare dintre noi să avem puterea să înțelegem ce este mai bine pentru partid, pentru oameni, pentru cetățeni”, a concluzionat șeful social-democraților ialomițeni.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.