Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Previziunile noastre privind ascensiunea ALDE sunt optimiste

* Dialog cu domnul Ionel Gae,
președintele ALDE – Filiala Ialomița


Domnule președinte, aș vrea să ne întoarcem puțin în timp și să vorbim de începuturile filialei ALDE în Ialomița.
Alianța ALDE s-a format ca urmare a fuziunii Partidului Liberal Reformator (PLR) cu Partidul Conservator (PC). În urma Congresului din 2016, denumirea ALDE Ialomița a devenit legală, funcționând ca filială județeană.
S-a pornit practic de la zero. Care a fost evoluția filialei de-a lungul celor trei ani de la înființare?
Pot să vă spun că eu personal sunt președinte al filialei din urmă cu doi ani. Sunt interimar, pentru că nu a fost organizată conferința județeană, dar după alegerile europarlamentare avem promisiunea conducerii centrale că vom organiza și această conferință. Este necesară, deoarece toate lucrurile trebuie să fie clare, pentru că după aceste alegeri europarlamentare urmează alte bătălii politice: alegerile prezidențiale, la care sperăm să-l avem candidat pe domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu, care ne dorim să câștige pentru ca România să aibă un președinte român pentru români, în 2020 avem două scrutinuri importante, alegerile locale (vor fi desemnați viitorii consilieri județeni, președintele CJ, cei doi vicepreședinți, primarii, viceprimarii și consilierii locali din toate orașele și comunele județului), iar în toamnă alegerile parlamentare, când vor fi desemnați parlamentarii ialomițeni în Senat și Camera Deputaților.
M-ați întrebat de evoluția filialei. Sigur, s-a pornit de la zero, apoi cu câteva zeci de membri, acum avem aproape o mie cinci sute, cu câteva organizații, acum avem acoperite aproape toate localitățile județului, mai suntem descoperiți în șase localități, în două sunt pe cale a fi contituite organizații zilele acestea, iar în vară vom finaliza organizarea în teritoriu. Sunt oameni care, în general, au venit alături de noi din proprie inițiativă, atrași în primul rând de personalitatea domnului președinte Tăriceanu, dar și pentru că formațiunea nostră este unică în România când vorbim de apărarea valorilor liberale autentice. Pe eșichierul politic ne situăm în centrul-dreapta politicii, iar noi credem că pentru România viitorul va reprezenta un partid de dreapta, așa că previziunile noastre privind întârirea partidului sunt optimiste.
Vorbeați de cele patru scrutinuri electorale, care debutează acum cu europarlamentarele. Ce așteptări aveți de la fiecare în parte? Să începem cu europarlamentarele.
Noi credem că avem o echipă profesionistă, formată din membri marcanți ai partidului, nu vrem să mergem cum a mers PSD-ul sau PNL-ul și să-și transfere pe ultima sută de metri oameni din televiziune, din mas-media (PNL l-a luat pe Rareș Bogdan, PSD-ul pe Carmen Avram). Și vorbim în ALDE de candidați care au demonstrat că sunt oameni verticali: doamna europarlamentar Norica Nicolai, domnul Daniel Barbu, fost ministru al culturii și membru marcant în mai multe guverne, doamna europarlamentar Renate Weber, în fapt, întreaga listă a formațiunii noastre politice. Da, să vorbim și de experiență și să spunem că atât doamna Norica Nicolai cât și doamna Renate Weber au reprezentat cu cinste și onoare România în Parlamentul European, s-au bătut pentru drepturile țării și ale românilor, pentru că noi vrem să fim tratați în Europa în mod egal, dacă avem obligații egale trebuie să avem și drepturi egale. Haideți să vedem cum este cu subvenția pe hectar. În Germania sau Franța se duce la cinci sute de euro pe hectar, în România undeva la 180 de euro. Dacă ne referim apoi la produsele cu dublu standard, în vestul Europei sunt produse de calitate, aceeași firmă vinde în România același produs, dar cu o calitate net inferioară, chiar îndoielnică uneori. Nu este normal, trebuie să ne luptăm pentru îndreptarea acestor inechități, să fie elimimate aceste discrepanțe.
Prezidențialele?
Despre argumente în favoarea domnul Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să vorbim foarte mult. Este unul din puținii politiceni care au demonstrat în ultima perioadă de timp constanță, consecvență, un om care a spus lucrurilor pe nume, care s-a luptat și luptă alături de membrii ALDE pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești și credem că acest lucru trebuie să-l facă toți politicienii, pentru că trebuie să ne reprezentăm țara cu cinste și peste hotare, nu să se întâmple ca în cazul altor politicieni, care merg în afară și aduc vorbe grele și nedrepte asupra țării noastre, problemelor interne ale României. Sunt convins că domnul preșledinte Tăriceanu va fi vocea care va reprezenta România în afara granițelor sale așa cum se cuvine, în interesul poporului român, va aduce investiții în România, va aduce oameni cunoscuți și profesioniști în politică, în economie, în cultură, care să interfereze cu oamenii noștri. Pe de altă parter, din câte ați observat, sunt sondaje de opinie care ne spun că mulți membri și simpatizanți PSD vor vota cu domnia sa la prezidențiale, indiferent de ce se va stabili în coaliție înainte de alegeri. În același timp, sunt foarte mulți din alegătorii cu opțiuni liberali care se îndreaptă acum către formațiunea condusă de domnul Tăriceanu, dezamăgiți de modul dezagreabil în care fac politică în acest moment reprezentanții din fruntea Partidului Național Liberal.
Localele?
Avem așteptări mari. În mod sigur ALDE Ialomița va face o figură frumoasă. Dacă acum avem un vicepreședinte de consiliu județean, trei consilieri județeni, trei primari, doi viceprimari și 61 de consilieri locali, în vara anului viitor vom demonstra că suntem o forță politică în ascensiune, cu adevărat liberală, de dreapta. Vrem să aducem cât mai mulți primari ALDE în Ialomița, pentru că se vede clar că este nevoie de investiții, nu numai în structura rutieră, ci și investiții în zona agricolă, în zona prelucrării produselor agricole, pentru a crește plus vaoarea produselor agricole sau zootehnice ialomițene, să avem cât mai multe produse tradiționale autentificate de către comisia europeană, în așa fel încât țăranii noștri, fermierii noștri să iasă pe piața externă cu produse la o valoare mare, care să aducă un profit consistent în țară.
Parlamentarele?
După cum știți, la alegerile anterioare am avut un candidat pentru Camera Deputaților, un tânăr din București, un tânăr necunoscut în județ. Acum, echipa ALDE este destul de mare, destul de puternică, are oameni de valoare din Ialomița, oameni cunoscuți de ialomițeni și care pot reprezenta cum se cuvine în Parlamentul României ialomițenii. Noi ne dorim în mod sigur să avem un reprezentant în Parlanment.
Un mesaj la încheierea dialogului nostru?
Ne dorim să vină cât mai mulți ialomițeni la votul din mai, la europarlamentare, pentru că își exercită un drept conferit de Constituție. Este păcat să ai un scrutin electoral de asemenea anvergură (pentru că ați văzut cât de important este să te reprezinte un om de onoare în Parlamentul European) și tu să rămâi pasiv. De aceea, trebuie ca ialomițenii să fie în număr cât mai mare la urne și în mod sigur vor avea o altă reprezentare, vor fi mult mai mulțumiți decât au fost până acum de prestația celor care au reprezentat România în Parlamentul European.

Nicolae TACHE
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.