Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ

Pe 9 mai, pelerinaj la casele lui Johannis din Sibiu

Din 2007, de când țara noastră a devenit membră a Uniunii Europene, anual, 9 mai este un prilej pentru români de a sărbători Ziua Europei alături de cetățenii națiunilor europene, prin participarea la diverse activități și festivități. La fel ca în anii precedenți, momentul va trece neobservat de mulți cetățeni, preocupați mai mult de grijile zilnice. Președintele Iohannis va fi la Sibiu la Summitul Informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Cu acest prilej, stafful european va putea să viziteze și cele șase case luate de singurul profesor din UE cu bani din meditații. Ca să continuie politica de dezbinare și mârlănie și cu acest prilej, primul ministru Viorica Dăncilă nu a fost invitată la Summit. În schimb, la Iași, PSD va sărbători Ziua Europei organizând un mare miting, unde vor participa peste 40 de mii de oameni. Vor fi organizate și două concerte, unul folcloric și unul susținut de Cenaclul Flacăra.

Se pregătește clasarea dosarului lui Iohannis

Parchetul General se pregătește să claseze dosarul caselor lui Iohannis, susțin surse judiciare citate de Antena 3. Înainte ca fostul procuror general Augustin Lazăr să plece la pensie, acesta a avut o întâlnire de patru ore cu procurorul care instrumentează dosarul. Acum, e clar de ce Iohannis nu vroia să-l revoce din funcție pe acest Lazăr care i-a mai spălat niște dosare și a prelungitani grei de pușcărie multor deținuți politici. În acest timp, procurorul de caz Ioan Șandru, spun sursele citate, se pregătește să claseze dosarul cunoscut sub numele de „Casele lui Iohannis”. Probabil acest lucru se va întâmpla până pe 20 mai, când Instanța Supremă va decide în privința condamnării lui Liviu Dragnea. În acest fel, Iohannis nu va mai fi puțin penal și își va continua campania împotriva suprapenalilor din PSD. Sursele judiciare mai spun că Augustin Lazăr l-ar fi întrebat pe Șandru cât mai are până termină acest dosar și că ar fi czul să-l finalizeze cât mai repede. Așadar, Iohannis va intra în campanie curat, cu statul de drept indpendent cu tot.

Salamul de Nădlac

În orașul arădean Nădlac, de la granița cu Ungaria, aproape că nu există gospodărie în care să nu se facă salam tradițional. Rețeta este transmisă din generație în generație, astfel că oamenii locului s-au gândit să organizeze și un festival: Festivalul salamului, unde regele manelelor Florin Slam este ocolit, el consumând mai mult parizer. Salamul de Nădlac ar trebui pus pe masa liderilor europeni veniți la Summitul de la Sibiu. Este produs de sute de ani cu aceeași rețetă: carne de Porc Bazna sau Mangalița, mațe de vită, nu de plastic, sare, piper, chimen și usturoi. Se afumă mult timp cu fum rece, produs din lemn de esență tare și se vinde cu 60-70 lei Kilogramul. De la market cumpărăm cu acelai preț, dar mâncăm glutamat de sodiu, nitrat de potasiu, natamicină, gumă guar, glicerol, ascorbat de sodiu și carne de porc Mangalița desenată pe ambalaj.

( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.