Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
Tinel Întâi de Băsescu

Până la sfârșitul anului 2017, Radu Duda, soțul Principesei Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai, și-a schimbat numele de trei ori. În decembrie 2011 a devenit „Al României Radu”. Anterior, și-a mai schimbat numele de familie de două ori. În 2001, Duda Radu a solicitat schimbarea numelui său de familie din Duda în acela de Hohenzollern-Veringen-Duda Radu. Șapte ani mai târziu, în 2008, Hohenzollern-Veringen-Duda Radu a solicitat schimbarea numelui său de familie în acela de „Al României - Duda Radu”. Interesul moștenirii averii fabuloase lăsate în urmă de fostul rege a făcut ca aceste schimbări de nume să-l avantajeze într-un fel. A existat în arhive un cetățean care și-a dorit schimbarea numelui din Măgar Vasile în Catâr Vasile. Și pentru că tot se bâțâie pe la Cotroceni, îi sugerez lui Ludovic Orban să-și schimbe numele în „Al Cotroceniului von Orban”, iar lui Tinel să se numească „Tinel Întâi de Băsescu”.

Dotarea cu „Alcool -Stop”

Un nou proiect de lege pentru împiedicarea șoferilor de a conduce mașinile după ce au consumat băuturi alcoolice va fi supus dezbaterii parlamentare. Este vorba de montarea unui dispozitiv la sistemul de demarare a motorului care va permite pornirea mașinii doar în cazul în care nu se semnalează prezența alcoolului în aerul alveolar expirat de conducătorul de autovehicul. Celor care nu vor avea montat un „Alcool-Stop” și circulă băuți, fapta le va fi considerată infracțiune și se va pedepsi cu închisoare între 6 luni și 3 ani, ori amendă. Fapta șoferilor aflați în perioada de restricționare care au fost prinși băuți la volan va fi considerată tot infracțiune și se va pedepsi cu închisoare de la 1 la 3 ani. Recidiviștii vor suferi pedepse majorate, dacă sunt priși băuți în mai puțin de 6 luni. Deci, dacă nu ai montat „Alcool – Stop” și circuli băut, faci închisoare. Dar, dacă ai montat „Alcool - Stop”, poți circula băut? Se vor găsi fel și fel de metode pentru a putea să încalci legea. Înainte de a porni motorul îți pui mască sau rogi unul nebăut să pornească mașina. Sau, dai cu spray sau parfum puternic de poți deruta și câinele de urmă, d-apoi un dispozitiv.

De la Băicoi la... băi, tovarășe

Orașul Băicoi ar putea să intre în topul așezărilor cu denumirea cea mai hazlie. Sit-ul „Shtiu.ro” vine și elucidează istoria acestei denumiri a orașului din Județul Prahova. Din fericire, Băicoi, substantiv propriu, se scrie într-un cuvânt și fără virgulă, fiind numele unei așezări. Numele localității derivă de la cuvântul „Bai” (Baiu, un cioban coborât din Munții Baiului) și probabil primul locuitor al satului și „Koy”, care în cumană și turcă înseamnă sat. Așadar, toponimul înseamnă „Satul lui Baiu”. Cu trecerea timpului, Baiu a devenit Baicu și satul Baiukoy a devenit Băicoi, care în 1948 a fost declarat oraș. Înainte de începerea unui spectacol de pe scenă se adresează locuitorilor salutul cu „Bună seara București” sau „Bună seara Slobozia”, depinde în ce oraș are loc spectacolul. Numai că la Băicoi nimeni nu a îndrăznit să se adreseze astfel. Președintele Iliescu, aflat în vizită, li s-a adresat cu „Măi, dragă locuitori ai acestui oraș”, iar un consilier i-a propus ca pe viitor să se adreseze cu „Băi, tovarășe”. Acum, orașul este înfrățit cu unul din Franța, iar locuitorii pronunță numele „Băicoa”. Numai medicii îl numesc... băi testicul!
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.