Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Cristian Bușoi: „Lăsați poporul să vorbească!”

Eurodeputatul Cristian Bușoi a fost prezent săptămâna trecută la Slobozia, într-o vizită la organizația județeană a PNL Ialomița, ocazie cu care s-a întâlnit și cu mass-media locală. Acesta a pus „pe tapet” mai multe teme de interes național, dar și european, primul dintre ele fiind referendumul pe care președințele Klaus Iohannis îl propune.
„Temele referendumului sunt: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe. Vedem opinii pro și contra, însă e nevoie de câteva precizări”, a explicat Cristian Bușoi.
Potrivit declarațiilor acestuia, „majoritatea PSD-ALDE a avut o unică agendă de la câștigarea alegerilor parlamentare în 2016: modificarea legilor justiției în interes personal și de grup. Avem modificări care au intrat deja în vigoare și există informații care apar constant in spațiul public și care dau ca sigură intenția de a modifica codurile penale prin ordonanță de urgență. Unica soluție era deci suveranitatea poporului invocată de articolul 2, alin 1, din Constituția României”, a mai spus acesta.
Acesta spune că „suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum”.
În acest fel, președintele Klaus Iohannis a decis să cheme poporului român sa se pronunțe si să-și exercite suveranitatea prin referendum.
PSD-ALDE susțin că suveranitatea aparține Parlamentului prin majoritatea parlamentară. E adevărat. Dar ce nu spun PSD-ALDE este că majoritatea câștigată în alegeri acționează nu pentru cei care i-au votat, nu pentru respectarea promisiunilor pentru care au primit votul, ci în favoarea liderilor PSD-ALDE, pentru a-i pune pe aceștia la adăpost de justiție și de răspunderea faptelor lor. PSD-ALDE invocă suveranitatea Parlamentului, dar Constituția spune în Articolul 2, aliniatul 2: „Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”.
PSD-ALDE au confiscat suveranitatea poporului și a transformat-o în suveranitatea condamnaților, a politicienilor cu dosare penale și a corupților. PSD a omis să prezinte acest lucru în programul de guvernare prezentat în alegeri cu atâta abilitate prin studiourile TV și în broșurile din cutiile de scrisori.
Fie el și consultativ, referendumul trebuia organizat. Referendumul reprezintă singurul mijloc pe care îl are la dispoziție președintele Iohannis pentru a da glas poporului și de a opri atacul la legile justiției.
„Vreți ca Guvernul României și majoritatea parlamentară PSD-ALDE să adopte legi și ordonanțe care să vizeze doar o persoană sau un grup de persoane? Vreți ca majoritatea PSD-ALDE să legifereze doar pentru unii? Sau vreți ca legea să fie egală pentru toți? Acestea sunt înțelesurile capitale ale întrebărilor oficiale ale acestui referendum. De răspunsul la ele depinde viitorul României în rândul democrațiilor lumii libere”, a conchis Cristian Bușoi.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.