Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Reabilitarea drumului județean Bucu – Mărculești (variantă ocolitoare pentru satele Cosâmbești, Gimbășani Gura Văii, Sudiți sau Săveni), în linie dreaptă

Curios să afle cum merg lucrările de modernizare pe drumul județean Bucu – Mărculești, președintele Consiliului Județean Ialomița, domnul Victor Moraru, a efectuat împreună cu Sorin Ciriblan, primarul localității Mărculești, o vizită în teren. Au mai fost prezenți Emil Cătălin Grigore, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cristi Stan, director al SC Drumuri și Poduri, în calitate de executant, Victoria Albu, diriginte de şantier, Mircea Popescu, prestator servicii asistenţă tehnică, precum și salariați din cadrul Consiliului Județean Ialomița.
Președintele Victor Moraru s-a declarat mulțumit de ceea ce a văzut, mai ales că utilajele lucrau de zor atunci când a ajuns președintele. Obiectivul de investiție se află în prezent la stadiul de așternere de piatră spartă, urmând ca după finalizarea acestei etape să se realizeze șanțurile de colectare a apei pluviale și accesul la proprietăți, iar în final turnarea straturilor asfaltice.

Proiectul a fost demarat la sfârșitul anului 2018, termenul de finalizare fiind anul 2019, iar finanțarea se realizează din bugetul local. „Este o lucrare în valoare de 6 milioane de lei, finanțată cu bani din bugetul CJI. În momentul de față avem în licitație contracte de finanțare pentru 100 km de drum și altele în pregătire pentru o diferență de 50 km. Celelalte proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere sunt finanțate din fonduri europene sau din Programul Național de Dezvoltare Locală. Sperăm ca lucrările să se finalizeze până în toamnă (...) Pentru următorii trei ani sperăm ca aproximativ 200 de km de drum să fie reabilitați, ceea ce înseamnă aproximativ 50 la sută din lungimea de drumuri județene pe care Consiliul Județean o are în administrare”, a declarat președintele Victor Moraru.
Întrebat fiind de ce abia acum au fost demarate lucrările de modernizare pe acest sector de drum, ținând cont că de foarte mulți ani s-a tot promis refacerea lui, șeful Consiliului Județean Ialomița a oferit câteva explicații. „În urmă cu doi ani nu a existat o politică serioasă privind finanțarea acestor drumuri, iar atragerea fondurilor europene nu au reprezentat o prioritate ani de zile pentru Ialomița. Avem PNDL prin intermediul căruia putem finanța drumurile, dar trebuie abordat cu mult curaj acest domeniu al investițiilor în infrastructură (...) Nu vreau să intru în amănunte pentru ce s-a întâmplat în 2016 (...)”, a precizat Victor Moraru.
De notat că în perspectiva lucrărilor Podului de la Bora, acest drum Mărculești-Bucu poate fi folosit ca variantă ocolitoare pentru locuitorii (și nu numai) satelor Cosâmbești, Gimbășani, Mărculești, Gura Văii, Sudiți, Săveni atât timp cât podul va fi în execuție.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.