Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Interviu cu Ionel Gae, președintele ALDE Ialomița. „România are nevoie de europarlamentari competenți, care să apere interesele românilor și ale României”

Săptămâna trecută a avut loc la Palatul Parlamentului ședința Biroului Politic Central al Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, la care a fost prezentă conducerea partidului, membrii formațiunii politice și viitorii candidați la alegerile europarlamentare. Ionel Gae, președintele organizației ALDE Ialomița, ne-a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare, despre candidații ALDE și despre problemele cu care se confruntă în județ.

Știu că ați fost prezent la ședința BPN al ALDE. Ce puteți să-mi spuneți?

Ionel Gae: Este adevărat că am fost prezent la acea ședință, împreună cu toții șefii de organizații județene din țară. Cel mai important punct al ședinței a fost prezentarea candidaților înscriși pe listă pentru alegerile europarlamentare, însă s-a discutat și despre lista de semnături pentru susținerea acestora, despre targetul pe care-l avem la nivel național și despre importanța acestor alegeri.

Care sunt candidații ALDE? Spuneți-mi doar numele celor de pe locurile eligibile.

Ionel Gae: Toți candidații au o șansă, însă pe primele șase locuri pe listă se găsesc: Norica Nicolai, Daniel Barbu, Renate Weber, Andrei Gerea, Ovidiu Silaghi și Varujan Vosganian. Mai sunt și alți tineri, dar cu experiență politică. Noi perăm să avem un minim de cinci europrlamentari, care să apere interesele României la Bruxelles, pentru că în tot acest timp nu mi s-a părut ca țara noastră să fi fost tratată în mod egal cu celelalte state europene. Ce interese trebuie să apărăm noi prin europarlamentari? În primul rând trebuie să luptăm ca subvenția la hectar să fie de 500 de euro, așa cum este în Franța și Germania și nu de 150 -180 de euro cât este acum în România, pentru că dacă avem obligația să contribuim cu sume de bani la bugetul UE și să respectăm acele obligații, trebuie să avem și drepturi și unul dintre acele obiective aș vrea să fie apărat de europarlamentarii români. De asemenea, ei trebuie să se lupte ca România să fie tratată egal și în privința alocării de fonduri europene pentru dezvoltare, pentru că știm că primul scop al înființării acestei Uniuni Europene a fost acela de a dezvolta toate țările în mod egal și echilibrat. Ori, dacă România sau Bulgaria sunt mai slab dezvoltate decât Franța, Germania, Spania sau Italia, atunci trebui să fie alocate sume egale sau mai mari în aceste zone, ca să se creeze o uniformizare la nivelul UE. Noi avem peste patru milioane de români plecați la muncă afară și care se confruntă cu nenumărate greutăți. Au fost cazuri de sclavie, de români ținuți sechestrați sau fără să aibă minimul de condiții, avem români uciși în străinătate sau care sunt exploatați din multe puncte de vedere. România este tratată ca o țară de mâna a doua. Europarlamentarii noștri trebuie să-și deschidă cabinete în aceste țări europene și să înștiințeze românii din Diaspora că dacă au vreo problemă, pot apela la ajutorul lor. Trebuie găsită calea cea mai scurtă pentru ajutorarea românului plecat afară și chinuit sub o formă sau alta.

Renate Weber și Norica Nicolai nu au cabinete deschise? Nu s-au implicat în susținerea României în diverse direcții? De ce spuneți că europarlamentarii nu sunt implicați?

Ionel Gae: Nu este vorba doar despre europarlamentarii care reprezintă ALDE, vorbesc despre toți europarlamentarii care reprezintă România în Parlamentul European, pentru că toți ar trebui să fie uniți și să aibă un singur scop acolo: România și ajutorarea românilor de pretutineni. Nu ar trebui să mai existe fricțiuni politice odată ajunși acolo, iar oamenii trebuie să fie bine pregătiți. Poate sunt subiectiv, dar ALDE chiar are oameni suficient de bine pregătiți pentru Parlamentul European, dar și pentru Parlamentul nostru.

Ce scor sperați să obțineți la europarlamentare?

Ionel Gae: La nivelul Biroului Politic Central al partidului s-a stabilit un scor general de 15 la sută, care după analizele și sondajele făcute ar fi realizabil, deși procentul pare greu de atins. În Ialomița sper să obținem un scor destul de mare, însă pentru acest rezultat avem foarte mult de muncă. Mai avem și un target de a strânge zece mii de semnături la nivel de județ pentru susținerea candidaților ALDE. Eu, în calitate de președinte, am repartizat colegilor din județ tabelele de semnături și numărul pe care trebuie să-l aducă fiecare. Bucuria mea este că oamenii se implică și chiar doresc să susțină ALDE și mai ales pe președintele Călin Popescu Tăriceanu, care este un candidat viabil pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Cu sau fără sprijinul PSD, cred că domnul Tăriceanu va candida. Este unul dintre cei mai experimentați oameni politici din România, este corect, echilibrat și constant și luptă pentru respectarea Costituției, pentru apărarea valorilor liberale și a drepturilor cetățenești. Are destule șanse și sperăm ca și PSD să-l susțină.

Cum stați cu organizațiile teritoriu?

Ionel Gae: De când sunt președinte am încercat să lămuresc evidențele partidului, să urmăresc dacă sunt respectate Statutul, Regulamentul și Legea Partidelor Politice și de a înființa organizații acolo unde nu aveam. Mai sunt foarte puține unde nu ne-am constituit, dar sigur și acolo vom avea măcar un reprezentatnt în secția de votare, pentru că este mare lucru să ai un om care să te reprezinte cu cinste și corectitudine în ziua alegerilor. Spun acest lucru pentru că nu s-a demonstrat contrariul prin mari dosare penale, însă eu cred că există acest furt electoral, fraudă electorală. Tocmai de aceea este bine să ai un reprezentant în secție și dacă ai doar douăzeci de voturi într-o localitate, sunt ale tale și au importanța lor, pentru că reprezintă alegerea unui segment de populație. Mi-aș dori ca alegerile să fie corecte și să nu întâmpinăm dificultăți din partea celorlalte partide, iar noi garantăm să fim corecți.

Alegerile europarlamentare sunt importante mai mult pentru partide și mai puțin pentru cetățenii electori și asta s-a dovedit de-a lungul timpului prin absenteismul la vot.

Ionel Gae: Din păcate, așa este. Cetățenii nu prea înțeleg importanța acestor alegeri, însă am explicat la început acest lucru. Acum, mizăm pe o prezență la vot de 35-40 la sută la nivel național. În Ialomița sperăm să fim undeva la 30-32 la sută. Ar fi o demonstrație că acum cinci ani am fost sub media pe țară, dar eu mizez pe mai mult. Mizez pe ialomițenii noștri că vor ieși la vot și că acum au înțeles mai bine cum stau lucrurile.

Câți membri numără organizația județeană în acest moment?

Ionel Gae: Peste o mie șapte sute de membri.

Aveți și localități „puternice”? În afara celor unde aveți primari.

Ionel Gae: Da. Amintesc aici de Bordușani, Vlădeni, Mihail Kogălniceanu, Maia, Adâncata, Moldoveni, chiar și la Fetești am întărit organizația, chiar dacă acolo nu avem nici măcar un consilier.

Cu ce probleme vă confruntați, ca organizație politică?

Ionel Gae: În primul rând, cu faptul că oamenii sunt reticenți și nu mai vor să audă de politică sau politicieni și într-un fel îi înțeleg, pentru că au fost dezamăgiți de-a lungul timpului. Vorbesc despre miniștri, parlamentari, europarlamentari. Acesta este și motivul pentru care ne confruntăm cu absenteism mare la vot, dar asta nu rezolvă problemele noastre. Neprezentarea la urne oferă posibilitatea altor partide care nu au oameni bine pregătiți să câștige. La înființarea organizațiilor ne confruntăm cu reticența oamenilor. O altă problemă este în localitățile care au primari de la Revoluție. Oamenilor le este frică de primar, fie că le taie ajutorul social, fie că nu le mai eliberează vreun document. Nu ai zice că există așa ceva, însă realitatea este alta. Sunt optimist și sper să identificăm oameni care vor să se mai implice și să ne sprijine.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.