Ialomitastea
Nr. 2022, Anul , din 18-Mai-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Grădinița din Andrășești a intrat în reabilitare

Lucrările de reabilitare,consolidare, modernizare și dotare a grădiniței din comuna Andrășești au fost demarate. Proiectul a fost finanțat prin PNDL 2, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 6 luni.

De când a fost construit, imobilul în care funcționează grădinița din Andrășești nu a suferit niciun fel de îmbunătățire. La începutul acestei luni însă, primarul comunei Andrășești, Vasile Adrian, a dat startul lucrărilor de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare a grădiniței din localitate, valoarea proiectului fiind de 2,2 milioane de lei.
„Am început consolidarea clădirii, lucrare care va fi executată de firma Cinic SRL Slobozia, administrată de domnul Nica Niculae. Proiectul are termen de finalizare șase luni de la data începerii consolidării/reabilitării. Cred că suntem în grafic. Proiectul a fost finanțat pe PNDL prin Ministerul Dezvoltării, iar până acum nu am întâmpinat niciun fel de probleme”, a declarat edilul localității Andrășești.

Proiectul în cauză beneficiază și de o sumă care este alocată de la bugetul local, întrucât lucrările se extind și la partea din spate a imobilului, unde a fost construită o sală de clasă acum câțiva ani, iar prin studiul geo și de rezistență trebuie demolată și refăcută. Tot ce înseamnă lucrări de demolare trebuie suportate din bugetul local, restul fiind prin proiect.

„Facem consolidare, reabilitare, anvelopare, înlocuire acoperiș, tâmplărie, pardoseli, zugrăvim, schimbăm uși și centrala pe lemne cu calorifere noi. Chiar și mobilierul îl înlocuim. Centrala pe lemne este mai eficientă decât cea electrică pentru că și imobilul este mare și ar înseamna consum ridicat de energie”, a mai spus primarul.

La începutul anului școlar viitor lucrările vor fi gata, dacă nu se vor ivi alte probleme, așa cum se mai întâmplă de obicei, însă reprezentantul administrației publice locale se declară optimist și convins că nu vor fi situații care să-i blocheze lucrările.

„Trebuie să vă spun că este una dintre cele mai frumoase grădinițe din zonă și nu s-a făcut niciodată o consolidare așa cum trebuie”, a conchis edilul.

Pe lista de investiții a autorității locale se numără amenajarea a trei parcuri, două în Andrășești și unul în satul Orboiești, precum și a curții grădiniței. „Atât tinerii noștri cât și părinții cu copii mai mici trebuie să aibă unde ieși ori parcul este cel mai bun spațiu pentru a sta în aer liber. Am turnat deja plăcile de beton pentru foișoare, strângem gunoaiele de pe spațiile respective și, cât de curând, vom demara lucrările de amenajare. Tot pe lista de investiții de anul acesta avem în proiectare circa 8 km de drumuri de interes care vor fi reabilitate. Valoarea este de 7 milioane de lei. De asemenea, am demarat procedura de licitație pentru reabilitarea și dotarea dispensarului medical uman, valoare proiectului fiind de 900 mii lei”, a încheiat Primarul Adrian Vasile.
În plan mai are și obținerea unei finanțări prin GAL în vederea construirii și amenajării unui stadion cu teren sintetic în suprafață de 22x42 mp.

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.