Ialomitastea
Nr. 1031, Anul , din 20-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Ziua Mondială a Zonelor Umede

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița a marcat în fiecare an, pe data de 2 februarie, Ziua Mondială a Zonelor Umede. În această zi se sărbătorește Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice, semnată la Ramsar, în Iran, în 1971, documentul fiind ratificat de România prin Legea 5/1991, înscriindu-se printre primele mari convenții referitoare la conservarea patrimoniului natural. Zonele umede au fost definite ca fiind întinderile de bălți, mlaștini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină a căror adâncime la reflux nu depășește șase metri.
Obiectivul declarat al Convenției a fost acela de a conserva zonele umede, fauna și flora care servesc ca habitat al păsărilor acvatice, iar pe de altă parte constituie cele mai importante resurse de valoare economică, naturală, științifică și recreativă, a căror pierdere ar fi ireparabilă. Alegerea acestor zone, conform Convenției, se bazează pe rolul internațional din punct de vedere ecologic, botanic, zoologic, limnologic, hidrologic, ținând seama de importanța lor internațională pentru păsările acvatice în toate anotimpurile. Convenția stabilește pentru statele părți, în primul rând, cerința de a elabora și aplica planurile de amenajare, astfel încât să se favorizeze conservarea acestor zone prin crearea de rezervații și utilizarea rațională a rezervelor lor.
Începând cu data de februarie 2019, APM Ialomița, în colaborare cu Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia – secția Școala nr. 4 Slobozia și Școala Profesională Scânteia, a organizat o expoziție de desene ale copiilor din ciclul primar cu tema ”Zonele umede și schimbările climatice”
Expoziția este găzduită în incinta Centrului Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” din Slobozia pe parcursul a două săptămâni.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.