Ialomitastea
Nr. 1031, Anul , din 20-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
ALDE Ialomița, target de 15 la sută pentru europarlamentare

Reprezentanții Partidului Alianța Liberalior și Democraților s-au întrunit în cadrul unei ședințe de Birou Politic Central la care a participat și conducerea organizației județene de partid de la Ialomița, respectiv Ionel Gae în calitatea sa de președinte interimar. Tema principală a întâlnirii a reprezentat-o măsurile organizatorice în precampanie și campania alegerilor europarlamentare care vor avea loc în luna mai a acestui an. În același context s-au aprobat criteriile pentru evaluarea și desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare din partea ALDE, comisia de evaluare a candidaților de pe liste, calendarul pentru desemnarea acestora, precum și programul și organigrama campaniei.
Șef de campanie la nivel național a fost desemnat Andrei Gerea, totodată fiind stabilită și componența departamentelor echipei de campanie.
De asemenea, s-au trasat mai multe măsuri pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, acestea fiind structurate pe activități politice ce se vor desfășura în precampanie, la nivelul fiecărei filiale ALDE.
Până pe 7 februarie se vor depune candidaturile, CV-ul și scrisoarea de intenție, dar și proiectul politic care va fi susținut în Parlamentul European în legislatura 2019-2024. Evaluarea candidaților se va face până pe data de 17 februarie de către comisia de evaluare. Până pe 21 februarie se vor desemna candidații la alegerile europarlmentare.
„Sperăm să fie pregătiți din toate punctele de vedere, să fie la curent cu toate problemele din țară, dar și de la nivel de UE și să se lupte pentru interesul României pentru că sunt mulți europarlamentari care nu s-au bătut pentru interesele țării”, a declarat Ionel GAE, președinte interimar ALDE Ialomița.

Target de 15 la sută

În cadrul ședinței de Birou Politic, ALDE și-a stabilit și un buget de venituri și cheltuieli special pentru precampanie și campanie, acesta urmând a fi repartizat pe județe în perioada următoare. În același timp, filiala județeană de partid va demara o campanie de strângere de semnături, fiind necesare 10.000 pentru susținerea candidaților la Parlamentul European.
Calendarul de activități vizează acțiuni de informare a populației pe diverse teme și apariții în mass-media.
Targetul propus pentru aceste alegeri este de 15% la nivel național și tot atât și la nivel local.
ALDE a efectuat și un sondaj de opinie pentru alegerile prezidențiale din toamna lui 2019, Călin Popescu Tăriceanu fiind clasat pe poziția a doua, cu 24 la sută, în condițiile în care va fi desemnat un candidat unic, după Klaus Iohannis, care a fost creditat cu 33 la sută încredere. Pe ultimul loc se află Liviu Dragnea cu un procent de 16 la sută. În condițiile în care Coaliția PSD+ALDE va avea candidat unic, Tăriceanu este creditat cu 41 la sută încredere, Iohannis cu 32 la sută, iar Dacian Cioloș cu 12 la sută.
„În ultima perioadă, ALDE a înregistrat o tendință de creștere de la 13 la sută la 19,5-20 la sută. Aceste voturi vin de la PSD și PNL. Este o certitudine că ALDE crește, chiar dacă suntem la guvernare (...) În perioada următoare vom organiza diverse întâlniri cu miniștrii noștri de la guvernare și cu ceilalți reprezentanți din Guvern care vor veni în teritoriu și cu care vom face diferite dezbateri pe teme concrete, de interes local, la care veți putea participa și dvs, cei din presa locală. Un exemplu pe care vi-l pot oferi este legat de aducțiunea cu gaz a județului. Unul dintre reprezentanții noștri din Guvern vor fi prezenți în Ialomița pentru a vorbi pe acest subiect. Este știut că până la acest moment nu s-a adoptat o linie clară pentru a fi sprijinit, în mod separat, acest proiect de la Ministerul Dezvoltării”, a explicat președintele Ionel GAE.
În ceea ce privește proiectul de buget de anul acesta, Ionel Gae a adăugat că partidul a susținut menținerea trendului de creștere a salariilor și pensiilor, dar și asigurarea acestora pentru a nu se intra în colaps cu ele, și majorarea sumelor pentru dezvoltarea infrastructurii.
În același context, președintele ALDE Ialomița a adus în discuție și prioritățile de investiții la nivel de județ care se vor pune în practică odată cu aprobarea bugetului național. Acesta a adus în discuție patru proiecte pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare, respectiv extindere și modernizarea UPU și Ambulator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, dezvoltarea părții hotelier a unității medicale, dar și aproximativ 200 de km pentru care s-a semnat finanțarea, jumătate fiind cu bani europeni.
„S-a semnat contractul pentru modernizarea a DJ din zona Fierbinți-Dridu-Roșiori-Drăgoiești, iar aceste lucrări vor fi demarate imediat cum vremea va permite. Mai avem DJ Grivița-Smirna-Iazu-Valea Ciorii-Murgeanca până la limita cu DN Bărăganu-Țăndărei și DJ 201 de la Coșereni până la Ciulnița. Tot din bani europeni urmează să fie asfaltat drumul care face legătura între Gheorghe Doja și Andrășești. Sunt multe investiții pentru 2019, importantă este însă și resursa umană care trebuie completată la nivelul Consiliului Județean Ialomița. Mai sunt și primăriile care dezvoltă proiecte de asfaltare, electrificare și modernizări diverse”, a mai spus șeful democrat-liberalilor ialomițeni.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.