Ialomitastea
Nr. 1031, Anul , din 20-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
Ce a făcut Iohannis la conducerea României

Pe rețelele de socializare a apărut un sondaj care pune în prim plan două întrebări. La prima întrebare (Ce a făcut PSD la conducerea României?), 97 la sută dintre respondenți spun că „A mărit salariile și pensiile” și 3 la sută răspund cu „Nu știu”. La a doua întrebare (Ce a făcut Iohannis la conducerea României?), răspunsurile sunt „A dat declarații” 3 la sută și „Nu știu” 97 la sută. E rău că acei 97 la sută încă nu știu că Iohannis pleacă în fiecare weekend cu o întreagă suită la Sibiu pe banii noștri, însoțit la pârtiile de schi, la biserică și pe unde mai umblă. E rău că nu au aflat că încalcă hotărârile Curții Constituționale cu privire la numirea celor doi miniștri și câte altele. E rău că nu au aflat că soția sa refuză să se prezinte la Parchet, așteptând prescrierea faptei. E rău că nu au aflat că lui Iohannis i s-au spălat, prin clasare, peste 17 dosare penale și e rău că nu-l interesează ce au făcut procurorii din Ploiești, Oradea și Brașov. Ca să fim obiectivi, trebuie să arătăm că un lucru bun a făcut, totuși. La sfârșitul anului trecut a cumpărat pentru un salon, la Cotroceni, mese și scaune în valoare de 70.000 de euro

Cu fața spre Rusia

Tot mai puțin se vorbește despre Unirea Republicii Moldova cu România, pentru integrarea efectivă a Moldovei în Uniunea Europeană. Au cam dispărut și manifestările civice de susținere a acestor deziderate și parcă s-a intrat într-o tăcere permanentă. În 2016, președintele Iohannis aprecia că Unirea cu Moldova de dincolo de Prut este posibilă, dar nu în viitorul apropiat. Nici Traian Băsescu, care de când i s-a ridicat cetățenia moldovenească nu mai apare pe firmament. România a făcut mult pentru Republica Moldova, investind capital social în multe companii, fiind primul partener prin livrări de gaze și energie electrică. Și asta în timp ce primește ajutor din partea României, relațiile cu Rusia vor atinge un nou nivel în 2019. După întâlnirea cu Vladimir Putin, președintele moldovean Igor Dodon a declart că alegerile parlamentare din Moldova din 24 februarie vor genera un guvern ce va reînnoi relațiile și parteneriatele strategice cu Rusia. Așa că „Podul de Flori” de peste Prut începe să se ofilească. Iar despre unire, mai întâi să ne unim noi între noi, să terminăm cu dezbinarea și-apoi vom mai vorbi.

Spor la muncă suplimentară

Ministerul Finanțelor Publice informează că munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru sau în zilele libere se va compensa cu timp liber cu excepția anumitor salariați din domeniul apărării, siguranței și ordinii publice sau personalului cu statut special. Așadar, voi cu drag munciți, zile libere luați. După atâta răsplată, să vezi entuziasm în orele suplimentare și dragoste față de muncă. Stai două, trei ore peste program, cheltui mai mult. Îți ei un sandvich în plus, trei țigări și două cafele, o apă plată în plus, pe care le vei plăti din banii luați pe zilele libere. Și cum era normal să apară imediat și bancuri, iată unul dintre ele. Directorul propune salariaților să se lucreze 10 ore pe zi, contabilul șef propune 12 ore, iar portarul propune să nu mai plece nimeni acasă, deloc, pentru că acasă ne întâlnim cu nevestele și riscăm să se nască tâmpiți ca directorul și contabilul șef.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.