Ialomitastea
Nr. 1031, Anul , din 20-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
25 de ani de la consacrarea arhierească a

Sâmbătă, 2 februarie 2019, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Preasfinția Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de încă patru ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Soborul de slujitori a fost format din Înaltpreasfințitul Părinte CASIAN, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte LUCIAN, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, gazda evenimentului, Preasfințitul Părinte VISARION, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte GURIE, Episcopul Devei și Hunedoarei, preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi.
Cu acest prilej s-a aniversat și împlinirea a 25 de ani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu, la eveniment fiind prezenți toți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători cu soborul de slujitori. Printre figurile smerite venite să ia parte la slujbă a fost și Marian Neacșu, apropiat al PS Vincențiu.
Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia, dirijată de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte CASIAN, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a vorbit despre prăznuirea de astăzi și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredințându-ne toată viața lui Dumnezeu.
La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 25 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu. Evenimentul a avut loc în ședința Sfântului Sinod din 12 ianuarie 1994, la propunerea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, când Sfântul Sinod l-a ales în postul de Episcop-vicar patriarhal, cu titlul de Ploieșteanul, ridicându-l la demnitatea arhieriei, fiind remarcat pentru activitatea editorială depusă la Mitropolia Olteniei și în ascultarea de Superior al Așezămintelor Ortodoxe Române de la Ierusalim și Iordan și reprezentant al Patriarhiei Române în Țara Sfântă.
După cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte CASIAN, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a dat citire unei scrisori din partea Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care l-a felicitat pe Preasfințitul Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor cu prilejul aniversării a celor 25 de ani de la hirotonia întru arhiereu, dorind Preasfinției Sale râvnă plină de evlavie pentru Sfânta Taină a arhieriei. Tot Înaltpreasfinția Sa a dăruit Preasfințitului din Bărăgan o Icoana cu Mântuitorul Iisus Hristos ca mărturie pentru acest eveniment marcant.
Preasfințitul Episcop Vincențiu a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru mesajul de felicitare și soborului de ierarhi, părinților consilieri, protopopi și stareți pentru prezența la acest moment aniversar și pentru bucuria comuniunii în slujire. Părintele Marian Necula, Protopop de Oltenița a evidențiat activitatea arhipăstorească a Părintelui Episcop Vincențiu în cei 25 de ani de la hirotonia întru arhiereu.
La final, 1100 de pachete cu alimente pregătite de Centrul Eparhial au fost dăruite tuturor credincioșilor prezenți la această sărbătoare. După Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea chiriarhului locului.


( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.