Ialomitastea
Nr. 1031, Anul , din 20-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Roboticienii ialomițeni caută la Iași drumul spre America

In ultima lor sedinta ordinara a Consiliului Judetean Ialomita consilierii judeteni au aprobat in corpore un proiect de hotarare care prevede un sprijin financiar pentru trei unitati de invataman din judet (Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia, Liceul Tehnologic “A. I. Cuza” Slobozia și Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina” Urziceni) in vederea participarii echipelor de robotica la etapa regionala a concursului international de Robotica „BRD FirstTechChallenge”, care are loc in perioada 14 – 18 februarie la Iasi. Este vorba de suportarea contravalorii transportului tur-retur pana la Iasi pentru cei 33 de membri ai echipajelor si pentru porofesorii coordonatori. Celelalte cheltuieli, reprezentand cazarea si masa, vor fi acoperite de unitatile scolare sau din sponsorizari.
O suma modica, dar finantarea Consiliului Judetean vine in limita cererii inaintate de catre cele trei echipaje: ArtRobotiX al Liceului de Arte, Tehrocuz al Liceului Tehnologic Slobozia și November Eleven al Liceului Tehnologic din Urziceni.
Detalii despre despre competitia care va avea loc in perioada 14-18 februarie la Iasi ne-au fost furnizate de Alexandru Ionut Constantin, responsabil cu promovarea echipajului TEHROCUZ, format din elevi din clasele terminale ale Liceului Alexandru Ioan Cuza din Slobozia.

Alexandru Constantin: BRD First Tech Chalenge este cel mai mare concurs international de robotica, care se axeaza pe a oferi elevilor o experienta unica si inovatoare. Concursul ne pregateste pentru viitor, specializandu-ne pe domeniile de programare, design, constructie, socializare, afaceri de promovare, munca in echipa si multe altele. Si, bineinteles, este un extraordinar prilej de a ne pregati pentru viitorul apropiat, asta insemnand facultate, locuri de munca, pentru ca dezvolta abilitati in domeniul fizicii, matematicii sau informaticii.

- Cand a fost infiintat echipajul si care au fost primele participari la un concurs?

Alexandru Constantin: A aparut pe firmament odata cu initierea proiectului national S.T.E.M. (Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica). La BRD First Tech Chalenge echipajul este la a doua participare. Sezonul trecut, concursul a avut ca tema „relic recovery”, relicul fiind un omulet galben modelat 3D care asteapta intr-un colt al terenului sa fie salvat de catre robot. TEHROCUZ a reusit sa castige Premiul III “Natie prin Educatie Award”, dar si o experienta unica.

- Anul acesta, care este tema concursului?

Alexandru Constantin: Anul acesta tema are la baza celebrarea a cincizeci de ani de la misiunea Apollo 11, cand a aterizat primul om pe Luna. O tema generoasa, de ce sa nu recunoastem, care consta in construirea unui robot pentru indeplinirea sarcinilor din cadrul temei acestui sezon al Competitiei de robotica din Romania. Intr-o prima faza, la sfarsitul lunii trecute, cu Robotul Cuza, asa l-am denumit, am iesit pe locul trei la concursul demo organizat la Bucuresti. Urmeaza faza regionala din februarie, gazduita de Iasi, unde vor participa peste douazeci de echipaje din tara. Miza este participarea la campionatul national din Bucuresti, in martie 2018 si ulterior la campionatul mondial din SUA, programat o luna mai tarziu.

- Locul trei la demo, inseamna ca mai aveti ceva de lucru la robotul vostru.

Alexandru Constantin: Mai avem zece zile pana la concurs, timp in care noi speram sa gasim solutii pentru a inlatura neajunsurile de la demonstratia de la Bucuresti. Eu spun ca suntem pe drumul cel bun si vom reusi ca la startul concursului robotul nostru sa fie capabil sa indeplineasca toate cerintele misiunii.

- Ceea ce inseamna ca...

Alexandru Constantin: Inseamna ca vom fi la Bucuresti si, de ce nu, la sfarsitul lunii aprilie in America.

- Membrii echipajului?

Alexandru Constantin: Dumitru Andrei Marius, Mucenic Viorel, Vatafu George, Topuzaru Catalin, Marin Cristian Nicolae, Constandache Valentin Catalin, Nicolae Marius Catalin, Simion Andrei, Minciu Adrian Stefan, Constantin Alexandru Ionut, Iordache Victor Sergiu, coordonati de profesorii Mircea Doina si Lisofschi Corina.

- Va uram succes si va asteptam cu vesti bune de la Iasi, care sa insemne inceptul drumului spre Bucuresti si apoi spre America.

Alexandru Constantin: Multumim!


( Nicolae TACHE )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.