Ialomitastea
Nr. 1031, Anul , din 20-August-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Gheorghe Tinel, Legea Offshore, Pasajul de la Drajna și Groapa Marianelor

În cadrul unei conferințe de presă organizată săptămâna trecută la sediul de partid, deputatul Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița, a adus în atenția opiniei publice, din nou, cele două administrații, județene și municipale, ironizându-i pe Victor Moraru, președintele CJ Ialomița și pe Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, pentru lipsa de implicare și (ne)realizările administrative. Acesta a adus în atenție Podul de la Dridu și pasajul de la Drajna, puncte forte în campania electorală din 2016 pentru candidatul de atunci, Victor Moraru, dar și parcarea subterană din platforma program a candidatului Adrian Mocioniu.
„Noi am strâns mii de semnături în cadrul campaniei demarate de PNL pentru construirea unui pasaj la Drajna, proiect pe care Victor Moraru și l-a însușit. Acum, acesta a devenit o realizare măreață a dvs, domnule Moraru, cu care veți veni și în campania din 2020. Amintesc și despre investiția japoneză de la Alexeni. Preluarea aeroportului reprezintă un alt succes pentru campionul investițiilor în Ialomița. Groapa Marianelor este un proiect finalizat cu succes de administrația Mocioniu (...) Acum au de luat un bonus de două milioane de euro de la Uniunea Europeană (...) Eu fac bășcălie, însă este de plâns faptul că se vor returna acești bani tot din buzunarul slobozenilor prin plata taxelor și impozitelor. Continui să vă mai amintesc un alt proiect de succes, dar doar pe hârtie, iluminatul public. Apoi, cimitirul de 3,5 milioanede lei este iar o realizare excepțională. Cartierul Gării Noi este un real succes. Cetățenii de acolo abia vă așteaptă, domnule Mocioniu. Oamenii vă vor da votul cu două mâini, dar și cu picioarele”, a arătat președintele PNL Ialomița.
În același context, parlamentarul a amintit și de proiectul de apă de la Slobozia, pentru care, ironic fiind spus, probabil, se vor mai atrage câteva milioane de euro ca să se finalizeze investiția demarată de predecesorii lui Adrian Mocioniu și care „zace în neființă”, după cum precizează Gheorghe Tinel.
„Domnule Moraru, aveți numeroase proiecte de succes. Insuccese ar putea fi considerate achiziția unui post de televiziune local, ziarul tipărit din bani publici care vă promovează, faptul că nu reușiți să călăriți iapa după Bobotează și multe altele. Sunt două categorii de proiecte pe care le-ați împărțit în realizări și nerealizări (...) Domnule Mocioniu și dvs aveți proiecte de succes, chiar multe aș putea spune, dacă adăugăm pe listă și Platfoma IMM în valoare de 15 milioane de euro. Cum să luptăm cu atâtea realizări de succes ale PSD în Ialomița? Ce să le spunem noi oamenilor în campania din 2020? Va fi buluc, cetățenii din statele membre UE vor da năvală în Ialomița văzând și auzind despre toate aceste realizări de excepție, încât noi nu vom mai avea ce face. Va lua avânt vânzarea terenurilor. Satele aproape părăsite se vor umple de elvețieni, de austrieci, de nemți etc., pentru că domnul Moraru ne-a umplut de bani și de respect. V-am spus toate acestea cu un gust amar și dacă nu ar fi de plâns, ar fi, într-adevăr, de râs. Ce va face PNL? Suntem în plină campanie de mobilizare pentru europarlamentare, am demarat campania pentru gazul românesc, am avut campania cu pasajul de la Drajna, am depus un proiect care vizează gestionarea deșeurilor pe care îl ridiculiza camarila pesedistă dar care nu a venit cu nimic în loc, iar în perioada următoare vom mai veni cu proiecte care vizează strict interesul public”, a precizat Gheorghe Tinel, după care a încheiat cu o amenințare la adresa propriilor consilieri locali din Slobozia: „Cine votează majorarea tarifelor la gunoi va pleca acasă. Este impardonabil să mărești prețurile pentru a acoperi găurile și incompetența administrativă”.
În județul Ialomița doar 6 localități rurale și 5 din mediul urban sunt racordate la rețeaua de alimentare cu gaz. Peste 90 la sută din localitățile ialomițene se chinuie cu lemne de foc al căror preț a crescut de patru ori în ultimii ani.
La nivel național, doar 36% din populația țării beneficiază de această utilitate. Deși avem cele mai mari resurse de gaz din Uniunea Europeană, din 2012 nu s-a mai înființat nicio distribuție nouă de gaz.
La ultima sa conferință de presă, Gheorghe Tinel, liderul liberalilor ialomițeni, a anunțat lansarea campaniei „PNL aduce gazul românesc în casele românilor”, campanie aprobată în cadrul unei ședințe de Birou Executiv de anul trecut.

„Este o campanie a PNL menită să dubleze numărul localităților cu gaz metan. Din anul 2012, PSD nu a mai permis autorităților locale să înființeze distribuții de gaz, condamnând populaţia din localități la încălzirea cu lemn de foc, al cărui preț a crescut de aproape 4 ori până astăzi. Sunt doar câteva localități rurale în Ialomița care sunt racordate la rețeaua de gaz și asta se traduce în costul vieții, în costuri ridicate cu cheltuielile de încălzire în sezonul rece. Din acest punct de vedere ar trebui să facem foarte multe lucruri pentru a rezolva problema. La finalul campaniei noastre o să vă putem oferi mai multe date și o să vă punem la dispoziție și formularul tipizat întocmit în acest sens”, a precizat deputatul Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița.

Pe de altă parte, Gheorghe Tinel nu a ratat ocazia sa spuna ca PNL a reușit modificarea a două legi esențiale: Legea energiei electrice si a gazului (prin care se redă competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz) și Legea Offshore (prin care se asigura banii necesari pentru finanțarea acestor investiții din taxele încasate de statul român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră). Prin această modificare legislativă, UAT-urile devin autoritate concedentă și pot concesiona serviciul public de distribuție a gazelor naturale terților sau își pot înființa serviciul propriu pentru acest lucru. De asemenea, operatorul de distribuție nu mai poate refuza racordarea la rețea a clienților de orice fel, pe niciun motiv, ei riscând, în caz contrar, plata de penalități mari.
În final, Gheorghe Tinel a declarat ca „în patru ani de guvernare PNL va dubla numărul localităților racordate la rețeaua de gaz.”
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.