Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019



Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Veteranii de război, premiați de Consiliul Județean Ialomița

Județul Ialomița și-a propus în cadrul programului manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri mai multe acțiuni care să evidențieze participarea și contribuția locuitorilor acestor meleaguri la evenimentele istorice care au fundamentat tezaurul gloriei străbune, să le readucă în memoria colectivă și afectivă. În acest context, Consiliul Județean Ialomița a acordat premii veteranilor de război cu domiciliul pe raza judeţului, în cuantum de 1.000 de lei/net. Astfel, în perioada 12 - 14 decembrie 2018, la domiciliul veteranilor de război din zona Fetești – Țăndărei, președintele Victor Moraru le-a înmânat premiul hotărât de plenul deliberativ, o distincție de onoare și câte un exemplar din lucrarea ”Istoria trăită. Veterani ialomițeni la Centenar”, unde s-au regăsit cu emoție și veteranii vizitați.
Pentru că merită cu prisosință recunoștința noastră, publicăm lista veteranilor vizitați: Turturică Gheorghe (97 ani), Popescu Victor (97 ani), Vasilescu Virgiliu (99 ani), Nicolae Mihai (95 ani), Dăneasa Constantin (93 ani), Parnavel Andrei (106 ani), toți din Fetești, Miricioiu Gheorghe (96 ani) și Dragomir Aristide (98 ani) din comuna Mihail Kogălniceanu, Buterez Nicolae (96 ani) din satul Luciu, Olteanu Gheorghe (96 ani) din satul Progresu, Constantin Nicolae (97 ani), Haraba Teodor (95 ani) și Tudor Anton (96 ani) din comuna Bordușani.
„Le mulțumesc reprezentanților autorităților administrație publice locale care m-au însoțit în această acțiune: Gafițoi Sorin, primar și Laurențiu Șonchereche, viceprimar, la Fetești, Dinu Alexandru, primar al comunei Mihail Kogălniceanu, Lambru Cristinel Constantin, primar al comunei Gura Ialomiței, Nuți Roșu, primar și Florea Vasile, viceprimar, comuna Făcăeni și Marin Vasile-Bobocel, primar al comunei Bordușani. Întîlnirile cu veteranii de război au avut o încărcătură emoțională aparte, greu de cuprins în cuvinte!”, a precizat Victor Moraru, președintele CJ Ialomița.
Veteranii s-au bucurat de strângerea de mână și au apreciat gestul și grija autorităților care nu i-au uitat, depănarea amintirilor de pe front, făcută de cele mai multe ori cu de-amănuntul, cu tâlc și cu o memorie de invidiat i-au despovărat de anii grei de suferințe!
„Am rămas profund impresionat de luciditatea vorbelor, o vitalitate pe care la vârsta senectuții e greu să ți-o imaginezi, seninătatea cu care își acceptă destinul, credința nestrămutată că, dacă ei au supraviețuit războiului, aceasta s-a întâmplat pentru că Dumnezeu i-a avut în pază și i-a iubit! Provocarea la amintiri îi transformă pe veterani la o <> de povestiri incredibile, spre de a reda istoriei și generațiilor viitoare faptele care nu au încăput în cărțile de istorie! La vârste venerabile, veteranii rămân eroii fără vârstă din prima linie de front a vieții, modele umane și pilde istorice vii! Pentru tot ceea ce ați făcut, respect, onoare și Dumnezeu să vă aibă în grijă, eroii noștri veterani!”, a conchis președintele Moraru.
( )




Sondaj
?




ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.