Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Gaze pentru Andrășești și Munteni Buzău, în asociere cu vecinii

Opt localități au aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Ialomița Centrală

Căzănești, Andrășești, Balaciu, Ciochina, Gheorghe Doja, Munteni Buzău, Perieți și Sărățeni sunt cele 8 localități care au făcut front comun și au aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Distribuție Gaz Ialomița Centrală în scopul înființării sistemului de distribuție de gaze naturale în unitățile administrativ-teritoriale membre și dezvoltarea rețelei de transport de gaz pe raza de competență a acesteia. Asociația este contituită pe o durată nedeterminată, iar fiecare UAT va contribui cu suma de o mie de lei pentru constituirea patrimoniului.

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și pentru a le crea confort la capitolul de încălzire a locuințelor, opt localități din județul Ialomița s-au asociat în vederea realizării unui studiu de fezabilitate comun, care să asigure succesul finanțării acestei investiții. înființării sistemului de distribuție de gaz. Un alt efect important al asocierii ar fi acela că potențialii investitori nu ar mai ocoli localitățile din cauză că nu benenficiază de condiții minime pentru afacerilor lor. Mai mult decât atât, s-ar stopa și tăierile ilegale de lemn.

„Concretizarea unui astfel de proiect ne aduce mai multe avantaje. Cetățenii ar scăpa de grija lemnului de foc pentru iarnă, ar scăpa de fum și, de ce nu, de coșurile de fum care, de multe ori, le pun viața în pericol. Vorbim despre o stare de normalitate care acum nu există. În plus, sperăm ca și investitorii să își dezvolte afaceri în zona noastră pentru a ne dezvolta pe linie economică”, a precizat Florin Stan, primarul comunei Munteni Buzău.

Reacțiile în comună sunt pozitive. Oamenii își doresc să se racordeze la rețeaua de gaz pentru a avea confort, însă este cale lungă până la implementarea unui astfel de proiect care este vital pentru oameni, pentru administrație. În același timp, s-ar stopa și tăierile de masă lemnoasă”, a declarat Adrian Vasile, primarul comunei Andrășești.

Investiția, care se ridică la aproximativ două milioane de euro, urmează să fie implementată peste aproximativ doi ani și va fi susținută financiar de investitor. În urma asocierii, cele opt localități vor putea primi sprijin de la Consiliul Județean prin cofinanțarea studiilor de fezabilitate. Costul de racordare a rețea a unei gospodării va fi cuprins între 1.500 și 4.000 de lei.

În județul Ialomița doar șapte localități din mediul rural sunt racordate la rețeaua de gaze naturale, printre acestea amintim Gârbovi și Valea Măcrișului.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.