Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ

Pesta Ignatului

Azi este Ignatul. Din bătrâni, se spune că sacrificarea porcului să se împlinească în ziua destinată Ignatului. Mai întâi gospodarul purifică locul unde are loc sacrificarea porcului prin tămâierea și stropirea acelui spațiu cu apă neîncepută. Anul acesta, Ignatul a început la noi prin luna iulie și încă nu s-a încheiat nici acum, în unele zone ale țării. România are în prezent un număr de 1.136 de focare cu pesta porcină africană în care au fost sacrificați peste 360.000 de porci. Gospodarii veterinari au stropit locurile cu substanțe dezinfectante și au eutanasiat toți porcii care au fost transformați în cârnați, tobă și jambon la țest, prin îngropare în pământ sau prăjiți în crematorii mobile. Cei rămași fără porci în curte vor fi obligați să apeleze la renumitele produse de carmangerie vândute în market-uri, unde vor cumpăra produse cu un gust deosebit de monoglutamat de sodiu. În loc de șorici, se poate consuma și folie de plasic, puțin perpelită.

Mesaje de Crăciun

Pe la geamuri cad steluțe, iar pe foc sunt sărmăluțe, bradul la locul lui și Moșul la treaba lui. Să ne fie la toți bine, iată și Căciunul vine. Moș Crăciun bate la ușă, scoate mâna din mănușă și vă dă din palma lui, darurile cerului, lângă brad și lângă foc, să vă umple de noroc. Cățeluș cu părul creț, s-aveți Porsche în coteț și o vilă cu piscină, pe Madona ca vecină, o lopată pentru bani, La Anul și La Mulți Ani! Moș Crăciun cu plete dalbe, ce-ai sosit de prin nămeți, de ce ne aduci în dar, un butoi cu castraveți?
Știm că promisiunile lui niciodată nu ne-au dezamăgit. Se ține în fiecare an de cuvânt, nu ca unii parlamentari care au amăgit electoratul cu un sac plin de promisiuni, după care ne-au lăsat cu ochii în soare.

Comună unicat

În urmă cu trei ani, bugetul comunei Ciugud din județul Alba abia ajungea pentru plata salariilor celor câțiva angajați. Anul trecut, investitorii care au afaceri aici au plătit taxe și impozite locale de 2,5 milioane lei. În două etape, au fost investite 27 milioane de euro fonduri europene, în asfalt, rețea de apă, de canalizare și electrică. Autoritățile locale și-au dat seama că buna gospodărire a localității și atragerea de fonduri europene nu depind de Guvern, de Putere și Opoziție. În spatele tuturor lucrurilor stau oamenii și competența lor. Se aude?
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.