Ialomitastea
Nr. 2026, Anul , din 13-Iunie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Președintele interimar Ionel Gae, mulțumit de activitatea organizației județene din 2018
Bilanț politic la ALDE Ialomița

Deși 2018 a fost un an dificil din punct de vedere politic, conducerea organizației județene a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților se declară mulțumită de cum a evoluat și de rezultatele obținute până acum. Ținta pentru 2019 o reprezintă organizarea Conferinei Județene care să definitiveze conducerea și Biroul Politic Județean. Ionel Gae, președintele interimar al ALDE Ialomița speră să constituie organizații în tot județul și să obțină un scor bun la alegerile de anul viitor și să se claseze pe primele 10 organizații din țară.

Suntem la sfârșit de an și aș vrea să îmi spuneți cum îl încheiați din punct de vedere politic?

Încheiem anul cu bine și în organizația municipală, dar și la cea județeană. Nu a fost un an ușor pentru că am muncit din greu să ne punem pe picioare și să avem organizații în toate localitățile județului, asta în primul rând. Apoi, am desfășurat diverse activități, am susținut conferințe de presă, am avut întâlniri cu reprezentanții noștri din organizația centrală care ne-au vizitat vrând să vadă care este situația în teritoriu, cum ne-am organizat și cu ce fel de probleme ne confruntăm. Dar, așa cum am spus, una peste alta, a fost un an bun pentru noi, pentru organizația județeană.

Ați reușit să vă constituiți în toate localitățile sau mai sunt zone încă unde nu ați putut pătrunde?

Este adevărat că, în ciuda eforturilor noastre, nu am reușit să acoperim cu filiale locale întregul județ, însă suntem în discuții cu câteva persoane care sunt interesate să adere la formațiunea noastră și sperăm ca până la sfârșitul acestui an să putem avea sută la sută organzații în tot județul. Ograda, Valea Ciorii, Giurgeni, Rădulești, Albești, Buești și Drăgoiești sunt localitățile unde suntem într-o anumită fază a discuțiilor cu oamenii, dar încă nu ne-am constituit. Noi am „resetat” câteva organizații, în sensul că am luat-o de la zero. Activitatea partidului nu se limitează doar la propaganda politică. Consilierii noștri locali se implică în proiectele care se derulează la nivel de comunitate, primarii întocmesc la rândul lor proiecte pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc.

Urmează doi ani electorali destul de grei pentru partidele politice din România. Dvs ce așteptări aveți?

Așa este, la anul vor avea loc alegerile europarlamentare și cele prezidențiale care pentru noi, pentru ALDE Ialomița, va fi un barometru. Dar, dacă ești bine organizat, atunci poți spera la șanse mari de câștig, ori noi asta vrem, să ne organizăm bine ca să câștigăm. Acestea sunt așteptările noastre, să fim printre primele 10 organizații pe țară cu scor bun.

Ce s-a întâmplat de nu ați mai organizat Conferința Județeană a ALDE? Încheiați anul tot interimar, atât dvs cât și înregul Birou Politic Județean?

Am discutat cu colegii mei în acest sens și am stabilit ca să nu facem aceste alegeri acum pentru că ne dorim să înființăm toate organizațiile în județ, așa cum v-am spus, ca să fim cu toții cu drepturi depline. Este și un pariu al meu cu mine pe care l-am făcut în acest sens. Au fost perioade nepotrivite pentru noi, concediile, în toamnă timpul era prea scurt, acum vin sărbătorile, dar după 20 ianuarie vom fi, din nou, cu motoarele turate.

Ce așteptări aveți de la 2019?

Constituirea de organizații în tot județul, organizarea Conferinței Județene în Ialomița și un scor bun la alegerile europaramentare și prezidențiale.

Știți care vor fi candidații ALDE de pe locurile eligibile pentru alegerile europarlamentare?

Pe liste vor fi doamnele Norica Nicolai și Renate Weber, nu știu pe ce locuri pentru că lista nu s-a definitivat încă, după 20 ianuarie 2019 cred că va fi gata și vom ști exact cine vor fi candidații și ce poziții vor ocupa. Doamna Norica Nicolai a fost în teritoriu, s-a interesat de organizația noastră, probabil că și doamna Renate Weber va veni în județ, dar este devreme să ne pronunțăm cu privire la listă. Cu siguranță veți afla la momentul potrivit, mai ales că alegerișe europarlamentare vor fi pe 27 mai.

Doriți să le transmiteți un mesaj de sărbători ialomițenilor?

Ionel Gae: Le doresc să fie sănătoși, în primul rând, să aibă putere de muncă, liniște, să nu le lipsească nimic și să îi aibă pe cei dragi aproape! Sărbători fericite și un an nou mai bun, cu împliniri și multe bucurii!
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.