Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Cornul și laptele” merg ... șnur în Ialomița. Nu și fructele

Este pentru prima dată când în județul Ialomița se semnează un acord cadru pe 4 ani, în vederea asigurării distribuirii cornului și a laptelui fără întârzieri. În cadrul Programului, anual, pot fi schimbați distribuitorii în urma susținerii unei licitații de preț, dacă vin cu tarife mai mici. Astfel, anul acesta, SC AGROSEMCU SRL Prahova distribuie produsele de panificație în județ, în timp ce de lapte se va ocupa o societate din Timiș, SC BICOS SRL. Chiar dacă pentru anul școlar 2018-2019 distribuirea a început cu o întârziere de o săptămână din cauza lipsei bugetului, situația a intrat în normal imediat după ce banii au intrat în contul Consiliului Județean Ialomița.
„Noi monitorizăm distribuirea acestor produse și până acum nu au fost probleme. Mai mult decât atât, în fiecare școală este desemnat un reprezentant care se ocupă de buna gestionare a programului. Laptele se distribuie de două ori pe săptămână, însă sunt asigurate doar 3 zile întrucât pentru celelalte două sunt prevăzute fructe, mere și pere, dar, momentan, nu există un distribuitor desemnat și asta tot din lipsa banilor, pentru că Guvernul nu a asigurat bugetul necesar astfel încât să fi putut să demarăm procedurile de achiziție publică. Din toate discuțiile purtate cu cei de la Serviciul Achiziții din cadrul CJI, la sfârșitul lunii ianuarie 2019 vom avea un distribuitor și în acest sens”, a preciat Ionel Gae, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița (președinte ALDE Ialomița).
La nivelul județului Ialomița, 26.841 de elevi beneficiază de Programul „Cornul și Laptele”, respectiv 4.837 de preșcolari, 12.505 școlari și 9.499 de elevi de gimnaziu. Așa cum v-am precizat, la nivelul fiecărei unități școlare, reprezentantul care se ocupă de acest program primește produsele, urmărește dacă sunt însoțite de actele care trebuie să le însoțească și se ocupă de depozitare, menținerea lor la o anumită temperatură și distribuirea către elevi.
În cadrul acestui program, copiii nu primesc doar banalul corn, ci și baton sau biscuiți, însă alternativ. Față de prețul stabilit prin Hotărâre de Guvern, și la panificație, și la lapte, achizițiile au fost făcute la prețuri mai mici.
Valoarea totală a contractului pentru distribuirea cornului este de 1.503.676,52 (preșcolari - 268.066 lei, școlari - 693.027 lei, gimnaziu - 582.880, fără TVA), iar pentru lactate, valoarea contractuală este de 1.745.741.40 lei (preșcolari - 311.260 lei, școlari - 804.696 lei, gimnaziu - 629.783,70 lei). Sumele pentru lactate și programul cu fructe sunt sume decomtate prin APIA, CJ Ialomița suportând doar produsele de panificație.
„Sperăm să se deruleze în continuare, în condiții bune, acest program și sp încheiem cu binele anul școlar”, a conchis Ionel Gae, responsabilul pe program.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.