Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Ion Drăgușin, președintele Partidul Ialomițenilor: Nu mă întorc la PNL și nici nu mă duc alături de alții (...) Nu știu nici cine este acest Cioloș și ce vrea să facă!

Partidul Ialomițenilor (PI) a luat ființă în luna aprilie 2016, cu nici două luni înaintea alegerilor locale, și s-a format în primă fază din pedeliști nemulțumiți de „politica pumnlui în gură”, dar și de impunerea de la centru a lui Gheorghe Tinel în fruntea PNL. Formațiunea politică este un lucru inedit pe piața electorală din Ialomița, fiind un partid de centru-dreapta, perfect funcțional, de completare a sistemului care continuă să spere că derapajele de care au avut parte unii dintre ei, în vechiul PDL (PNL), să nu mai existe. Ținând cont că a ieșit „din fașă” chiar „în buza” alegerilor locale și că timpul nu le-a permis să se promoveze prea mult, barometrul electoral a arătat un scor de 4.96% la alegerile din 2016 și câștigarea unui mandat de primar la Bucu, trei de viceprimar la Bucu, Țăndărei și Ion Roată și 37 de consilieri locali, în 10 localități ale județului.Acum promite să revină în forță la următorul scrutin.

Ion Drăgușin, președintele partidului și primar al comunei Bucu cu 3 mandate la activ, a declarat pentru publicația noastră că va reveni cu aplomb la alegerile locale din 202o și că va avea candidați în peste 70% din localitățile județului. Deși în ultima vreme nu s-a mai auzit nimic despre ei, președintele partidului construiește cărămidă cu cărămidă în teritoriu, iar în prezent numără peste 600 de membri, mai mult de jumătate dintre ei fiind activi. Aceștia au pornit pe drumul politicii cu fețe cunoscute publicului ialomițean, și îi amintim aici pe Nicolae Sitaru, fost consilier județean și președinte al Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice, pe fosta primăriță a comunei Perieți, Elena Cristea, pe Zenica Urloiu, fost consilier județean, iar acum promite să ofere electoratului câteva surprize în viitorul apropiat.
Deși Nicolae Sitaru, un personaj important în partid, a declarat zilele trecute că Partidul Ialomițenilor nu are un viitor politic neavând ramificații la centru, sens în care acesta a ales să-l sprijine pe Dacian Cioloș în demersul său cu proiectul „Mișcarea România Împreună (+)”, șeful său pe linie de partid susține că nu știe nimic despre acest demers al colegului și că acesta rămâne în continuare membru al PI până la proba contrarie.
„Mulți dintre noi suntem scârbiți de politica de acum sau din ultimii ani. Partidul Ialomițenilor s-a vrut și se vrea a fi altceva față de ceea ce se cunoaște pe scena politicii ialomițene și chiar românești(...) Nu știu ca domnul Sitaru să fi demisionat, deci, până la o hârtie scrisă pe care să ne-o înainteze, rămâne membrul nostru cu drepturi depline (...) Oamenii trebuie să înțeleagă că s-a ajuns la un punct nevralgic și că trebuie făcută o schimbare adevărată. Nu trebuie să mai facem compromisuri, nu trebuie să mai acceptăm o politică în defavoarea noastră, nu trebuie să mai acceptăm ce nu ne place. Adevărul este că trebuie să fii gospodar adevărat să vrei să realizezi ceva. Nu mă întorc la PNL și nici nu mă duc alături de alții (...) Nu știu nici cine este acest Cioloș și ce vrea să facă! Eu sunt un tip consecvent și așa voi rămâne...și sunt mulți ca mine, oameni pe care îi găsiți în Partidul Ialomițenilor”, a declarat Ion Drăgușin, președintele-fondator al PI.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.