Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ
O haină pentru sărmani

Un grup de oameni binevoitori din Bacău au luat inițiativa de a mobiliza cât mai multă lume care să se strângă în Piața Tricolorului și să contribuie cu ce pot pentru cetățenii care nu au posibilitatea financiară să se echipeze pentru sezonul rece. Un exemplu de altruism și omenie care merită copiat în absolut toate orașele din țară. Astfel, PiațaTricolorului din Bacău s-a transformat într-un Moll în aer liber. Stâlpii de iluminat s-au umplut cu geci de iarnă, pantaloni groși, ghete prinse cu scotch și însoțite de mesajul „Dacă ai nevoie este a ta”. Mulți au probat lucrurile și au plecat îmbrăcați pentru a face față iernii. Alții, chiar dacă erau îmbrăcați ca vara, au cotrobăit prin toate buzunarele cu gândul că vor găsi ceva bani sau poate o sticluță cu tărie. Supărați, au plecat cu buza umflată, suportând frigul.

Herr President e pus pe treabă

Zilnic, președintele Iohannis stă la birou, înconjurat de consilieri și rezolvă problemele țării. Semnează zeci de decrete, citește sute de proiecte de lege pe care le corectează și le respinge. Când e vorba de revocarea procurorului general sau numirea altora în funcții de conducere la diverse direcții studiază și gândește ca nu cumva să plagieze decretul prin care a revocat-o pe Kovesi. Muncă multă, toată săptămâna. Vinerea își ia toată suita cu sepepiști, medici, bucătari și alții și pleacă la Sibiu să meargă la biserică și să facă poze pe munte. Întors la treabă, luni sau marți, după caz, rămâne îngrozit când vede ce s-a întâmplat în lipsa lui. „Nu poate omul să plece două zile la nevastă și uite ce fac ăștia: dau economia peste cap, măcelăresc justiția și vor să o transforme în stat polițienesc, alungă mii de oameni din țară, au cheltuit toți banii de pensii și salarii. Nu se mai poate așa ceva, trebuie să-mi fac guvernul meu și-atunci voi putea sta liniștit și câte o săptămână la relaxat”, pare că gândește Herr President.

Uite, mamă, luna-n băț!

O companie privată chineză dedicată ingineriei spațiale vrea să înalțe deasupra unui oraș o lună artificială care să lumineze mai mult cerul în timpul nopții. Reflectând razele soarelui de la o altitudine de 500 km, satelitul ar avea o luminozitate de opt ori mai mare decât cea a Lunii adevărate și ar acționa asupra unei zone de până la 80 km diametru. Motivul este simplu: să se consume mai puțină energie electrică în iluminarea stradală. În felul acesta s-ar economisi anual până la 1,2 miliarde yuani, echivalentul a 150 milioane de euro.
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.