Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
41 de localități ialomițene nu se află în zona restricțiilor de mișcare a porcilor vii sau sacrificați

Direcția Sanitar Veterinară Ialomița informează toți locuitorii județului că la momentul actual următoarele localități nu sunt supuse restricțiilor de mișcare în ceea ce privește porcinele vii, carnea/produsele și subprodusele din carne de porc: Sălcioara, Rași, Miloșești, Tovărășia, Nicolești, Grindu, Valea Măcrișului, Grindași, Gârbovi, Ion Roată, Broșteni, Alexeni, Manasia, Urziceni, Armășești, Malu Roșu, Cotorca, Ciocârlia, Răsimnicea, Sinești, Cătrunești, Lilieci, Axintele, Bărbătescu, Horia, Bărcănești, Condeești, Căzănești, Ciochina, Piersica, Orezu, Bordușelu, Marsilieni, Albești, Bataluri, Malu, Butoiu, Sfântu Gheorghe, Copuzu, Crăsanii de Jos, Crăsanii de Sus.
Restul localităților din județul Ialomița se încadrează în zona de protecție/supraveghere a unui focar de pestă porcină africană și ca urmare este interzisă circulația și transportul porcilor pe drumurile publice sau private. Sancțiunile suportate de cei care încalcă aceste reguli sunt sancționați drastic, așa cum s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni cu un transportator pe strada principală din Grivița și care avea destinația finală Andrășești.
Mai multe detalii, în comunicatul de presă din pagina 5.


Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației, că urmare a efectuării de către un echipaj al I.P.J. Ialomița a unor activități specifice de monitorizare a traficului rutier cu accent pe monitorizarea circulației animalelor și a produselor de origine animală a fost identificată, în zona localității Grivița, o persoană ce transporta patru porcine, înjunghiate, cu origine declarativă județul Brăila, animale ce urmau a fi transportate în localitatea Andrășești, acestea nefiind identificate și nici însoțite de documente sanitare veterinare. Ținând cont de declarația persoanei care transporta animalele, s-a desprins concluzia că acestea proveneau din zone supuse restricțiilor de mișcare datorită evoluției pestei porcine africane. Transportatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2400 lei, dispunându-se totodată confiscarea animalelor, dirijarea acestora către L.S.V.S.A. Ialomița, în vederea prelevării de probe specifice, urmată de distrugerea acestora prin incinerare în incineratorul D.S.V.S.A. Ialomița. De asemenea a fost dezinfectat mijlocul de transport.
Informăm populația județului Ialomița că toate porcinele care sunt transportate din zone care nu sunt supuse restricțiilor de mișcare trebuie să fie identificate, însoțite de documente sanitare veterinare eliberate anterior efectuării transportului, de către medicul veterinar de liberă practică din localitatea de origine a animalelor. În cazul sacrificării porcinelor din zonele de protecție/supraveghere a unui focar de pestă porcină africană este necesar ca medicul veterinar de liberă practică să efectueze examenul antemortem și postmortem al animalelor respective.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.