Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Dosare „uitate” în sertarele procurorilor ialomițeni

Scandalul în care a fost implicat procurorul Vasilescu Mihai Laurențiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, care a amendat doi polițiști de la rutieră pe motiv că i-ar fi pus opreliști în a soluționa un dosar care de 2 ani zăcea într-un sertar, a scos la iveală o situație greu de imaginat în ceea ce privește volumul mare de dosare nedefinitivate la Ialomița. Cu toate acestea, sunt dosare pe care procurorii ialomițeni se grăbesc să le soluționeze, iar altele care trenează cu anii. Aceștia nu s-au grăbit să definitiveze dosarul fostului primar de la Fierbinți, Iusein Iuksel, la care a făcut referire în urmă cu puțin timp chiar și deputatul Gheorghe Tinel care îi acuza pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni că ar tergiversa o soluție în dosarul penal întocmit în 2014 pe numele fostului edil, dar că s-au pronunțat cu rapiditate în dosarul fostului primar de Manasia, Oprea Gelal, acuzat de delapidare.
Aceeași procurori nu s-au grăbit să soluționeze nici dosarul penal deschis pe numele Bodeanu Iuliana Alexandrina, fost candidat pe listele ALDE la Primăria Sudiți, pentru infracțiunea de „dare de mită”, despre care nu se mai aude nimic deși se apropie cu pași repezi următoare alegeri locale, așa cum nu se mai știe nimic nici despre cele întocmite pe numele altor foști candidați din Săveni și Mărculești. Nu mai vorbim despre multe alte lucrări penale pentru diverse infracțiuni comise care se îngălbenesc de trecerea timpului.

Radiografia dosarelor (ne)soluționate

Pentru a avea o imagine clară în acest sens, vă aducem în atenție câteva informații pe care Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița le-a dat publicității prin intermediul unui raport de bilanț al activității desfășurate anul trecut, o radiografie în care se vorbește despre peste 15 mii de dosare penale, cu aproape două mii mai multe față de anul 2016. Tot anul trecut, la nivelul aceleiași unități și al unităților din subordine, au fost soluționate 24.043 cauze față de 21.709 câte au fost rezolvate în anul 2016, înregistrându-se o creștere de 10,75%. În perioada de raportare au fost soluționate 6.000 de dosare penale față de 5.742, în creștere față de perioada de comparație cu 258 de cauze.
În 2017, aceiași procurori au mai soluționat și un număr de 5.596 de cauze în sectorul supravegherii cercetării penale, față de 5.317 în anul precedent, fiind înregistrată o creștere pe total județ de 279 de cauze, respectiv 5,24%.
Din totalul cauzelor soluționate în 2017, cele mai multe, respectiv 2.358, au avut ca obiect infracțiuni contra patrimoniului, doar 61 dintre ele fiind soluționate prin rechizitorii care au vizat 91 de inculpați, din care 20 în stare de arest preventiv. Cele mai puține cauze soluționate, respectiv 11, au avut ca obiect infracțiuni electorale, iar alte 7 au avut ca obiect infracțiunile privind autoritatea și frontiera de stat.

Dosare multe „pe cap de procuror”

Potrivit aceluiaș raport de activitate întocmit pe anul trecut, la nivelul parchetelor de pe lângă Judecătoriile Slobozia, Urziceni și Fetești, încărcătura pe procuror și respectiv pe schemă a dosarelor de soluționat, a dosarelor soluționate și a celor soluționate prin trimiteri de judecată se prezintă astfel:
*La Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, dintr-o schemă de 8 procurori în 2017 au fost ocupate efectiv 4 posturi, dintre care unul de un procuror stagiar. Peste 8 mii de dosare a avut de soluționat această unitate, media pe procuror fiind de 2068,50.
*La Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni, dintr-o schemă de 8 procurori în 2017, au fost ocupate efectiv toate cele 8 posturi de procuror. Anul trecut, unitatea a avut de soluționat 7039 de dosare, media pe procuror și pe schemă fiind de 879,88.
* La Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, dintr-o schemă de 5 procurori în 2017, au fost ocupate efectiv doar două posturi. Tot anul trecut, media de lucrări de soluționat a fost de 4710 pe procuror și pe schemă 1884, iar în ceea ce privește media lucrărilor soluționate pe procuror a fost de 1468,50.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.