Ialomitastea
Nr. 1022, Anul , din 18-Aprilie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Curtea de Apel București a decis: Luminița Barcari revine în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița

După 7 luni de procese, Curtea de Apel București a anulat marți, 27 noiembrie, toate documentele care au dus la demiterea Luminiței Barcari din fruntea învățământului ialomițean. Deși decizia este executorie, aceasta poate fi atacată cu recurs. Lupta fostei șefe a IȘJ Ialomița cu Ministerul Educației i-a mai adus o victorie, în aceeași zi, când Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat sentința Curții de Apel pentru recursul formulat de același Minister.
Printr-un ordin al fostului ministru Liviu Pop, Luminița Barcari a fost demisă din fruntea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița în luna aprilie a acestui an. Acesta a semnat documentul de demitere ca urmare a unui raport de evaluare a activității Luminiței Barcari, căreia i-a foat atribuit calificativul „Nesatisăcător”. Aceasta a contestat fișa de evaluare, însă Ministerul Educației a decis să nu dea aviz favorabil, sens în care disputa s-a mutat în instanță.
După mai bine de jumătate de an de procese, Luminița Barcari iese triumfătoare din această luptă. În cursul zilei de marți, 27 noiembrie, Curtea de Apel București a admis cererea modificată a Luminiței Barcari, a anulat fișa de evaluare nr. 829/30.10.2018, inclusiv a calificativului nesatisfăcător, a anulat hotărârea comisiei de contestații nr. 1064/27.03.2018 și Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3614/26.04.2018. O nouă victorie a Luminiței Barcari a fost obținută în aceeași zi, la Înalta Curte de Casație și Justiție care a respins recursul Ministerului Educației împotriva sentinței civile nr. 3649 din 11 octombrie 2017, dată de Curtea de Apel București, ca fiind nefondat. Hotărârea este definitivă.

„Tot ce s-a întâmplat a fost abuziv. Pe lângă faptul că am fost demisă pe nedrept, și am demonstrat acest lucru, chiar și în instanță s-a încercat amânarea dosarului cât mai mult timp în ideea, probabil, de a se forța nota până în luna când mi se încheie mandatul. Mai mult decât atât, un cadru didactic din Țăndărei, care nu avea nicio legătură cu dosarul meu, a formulat o cerere de intervenție accesorie prin care susținea poziția Ministerului Educației. Dar, consider că s-a făcut dreptate, drept urmare aștept ca Ministerul Educației să semneze Ordinul de reîncadrare pe funcție”, ne-a declarat Luminița Barcari.

Profesorul despre care vorbește șefa învățământului ialomițean este Spânu Lucian, care predă informatică la Liceul Tehnologic Țăndărei și care a reclamat în cererea de intervenție accesorie că „prin emiterea deciziilor ilegale din cadrul proceselor de mobilitate pentru anul școlar 2017-2018 și 2018-2019 s-au încălcat grav prevederile Constituției României și tracasările la care am fost suspus ulterior mi-au afectat starea de sănătate și situația profesională și socială.” Deși acesta a considerat ca fiind netemeinică și inadmisibilă cererea reclamantei, sens în care a sărit în ajutorul Ministerului Educației, instanța nu a luat în seamă poziția sa din acest dosar și a disjuns cauza, anulând, așa cum am spus, toate documentele care au dus la demitere.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.