Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
ActualitateVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Găinile, curcile și bibilicile, la vaccinare

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, anunță crescătorii și deținătorii de păsări domestice că, în această perioadă, desfășoară prin medicii veterinari de liberă practică împuterniciți, organizați în condițiile legii, acțiunea de vaccinare antipseudopestoasă a galinaceelor (găini, curci, bibilici) existente în gospodăriile populației.
Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile Hotărîrii de Guvern nr. 1156/2013, pentru aprobarea acțiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, precum și ale Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016, cu modificările ulterioare.
Se va proceda la imunizarea în covor la întregul efectiv, cu vaccin inactivat adjuvantat, administrat parenteral.

Boala de Newcastle (pseudopesta aviară) este o boală infecțioasă virală a păsărilor, caracterizată prin tulburări digestive (gușă împăstată, fecale lichide, fetide, de culoare verzuie sau galben gri, uneori cu striuri de sânge), respiratorii (jetaj seromucos, dispnee cu respirație zgomotoasă, adeseori bucală), nervoase (convulsii generalizate, poziții anormale ale capului și gâtului).
În cazul apariției și evoluției bolii se înregistrează un impact major asupra profitabilității aviculturii prin perturbarea schimburilor comerciale în interiorul Uniunii Europene și a exporturilor în țări terțe.

Imunizarea păsărilor domestice este obligatorie și intră în responsabilitatea medicului veterinar de liberă practică împuternicit concesionar și a proprietarului de păsări, sub controlul și monitorizarea directă a D.S.V.S.A. județeană, prin structurile tehnice și de control de specialitate.

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.