Ialomitastea
Nr. 1027, Anul , din 4-Iulie-2019Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Nouă godaci infestați cu pestă porcină africană depistați la Amara

Urmare a adresei Unității Locale de Sprijin Amara cu privire la existența unor porcine în patru exploatații de pe raza orașului Amara, deși în localitate a fost efectuată uciderea preventivă a tuturor porcinelor ca urmare a evoluției pestei porcine africane, o echipă de consilieri din cadrul D.S.V.S.A. Ialomița s-a deplasat la exploatațiile menționate constatând existența a unui număr total de nouă porcine.
Având în vedere că orașul Amara este supus măsurilor specifice zonei de protecție stabilită pentru focarele de pestă porcină africană, a fost dispusă măsura eutanasierii tuturor porcinelor identificate, cadavrele fiind dirijate, după prelevarea probelor specifice conform Manualului de Diagnostic pentru pesta porcină africană, către o unitate de incinerare autorizată sanitar-veterinar.
În cazul a trei exploatații porcinele fuseseră cumpărate de proprietari ulterior efectuării uciderii preventive a porcinelor din orașul Amara (o parte din animale fiind achiziționate chiar din localități aflate sub restricții de pe raza altor județe unde evolează pesta porcină africană), iar pentru o exploatație s-a constatat că proprietarul nu a notificat autoritățile competente, nici în momentul efectuării uciderii preventive și nici ulterior încheierii acestei acțiuni, cu privire la deținerea de porcine.
Pentru nerespectarea măsurilor de asanare a bolii, proprietarii exploatațiilor au fost sancționați, fiind aplicate 4 amenzi în valoare de 2400 lei fiecare. De asemenea, porcinele eutanasiate nu vor putea fi despăgubite.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.